Pod pokroviteljstvom Županije na križevačkom Visokom gospodarskom učilištu održan stručni skup Hrvatske mljekarske udruge

Pod pokroviteljstvom Koprivničko-križevačke županije u srijedu 11. prosinca u Križevcima je u organizaciji Visokog gospodarskog učilišta i Hrvatske mljekarske udruge održan stručni skup Hrvatske mljekarske udruge kojem je prisustvovao župan Darko Koren. Skupu su prisustvovali i saborski zastupnik i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Branko Hrg te pomoćnik ministrice Ministarstva poljoprivrede Zdravko Barać.

Predsjednica Hrvatske mljekarske udruge  Vera Volarić uvodno je istaknula kako su Križevci srce hrvatske poljoprivrede te poljoprivrednog obrazovanja, struke i znanosti, a samim time i začetnik hrvatskog stočarstva. Dekanica Visokog gospodarskog učilišta Marijana Ivanek Martinčić naglasila je kako Visoko gospodarsko učilište ima s najdužu tradiciju poljoprivrednog obrazovanja u Hrvatskoj sa 160 godina postojanja te dodala kako su studiji  usmjereni prema praktičnom stjecanju znanja kak bi se studenti što bolje pripremili za tržište rada.

Župan Darko Koren istaknuo je zadovoljstvo održanim skupom te istaknuo kako će se plodonosna suradnja s Visokim gospodarskim učilištem i Udrugom nastaviti i dalje.

„Naša županija je u samom vrhu proizvodnje mlijeka, iako zadnjih godina nema toliko farmi kao što je to bilo 2000. godine. Danas su opstali samo oni koji su najuporniji i najsposobniji, najkvalitetniji i njima treba čestitati, a današnja podjela priznanja je poticaj da nastave s proizvodnjom. Visoko gospodarsko učilište sa 160 godina tradicije predstavlja izuzetnu vrijednost u hrvatskoj agronomiji i gospodarstvu“,  naglasio je župan.

Prisutnima se obratio i saborski zastupnik i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Branko Hrg kazavši kako je intencija i želja svih ključni dionika da se tema poljoprivrede i stočarstva  u budućnosti više pokreće te da se donosu što bolja rješenja koja će olakšati rad i život proizvođača.

Stručni skupo je okupio profesore Visokog učilišta, članove uredničkih odbora časopisa Mljekarstvo, Mljekarski list, Mlijeko i ja, Uzgoj goveda, suradnici te mnogi druge uzvanike, a dodijeljene su i prigodna priznanja pa je tako plaketa za “Najperspektivnijeg mladog proizvođača mlijeka u 2019. godini” pripala Antoniu Paniću iz Koprivnice koji je i u sklopu manifestacije Dana travnjaka redovito biva nagrađen  u kategorijama najboljih i najperspektivnijih proizvođača.  Nagradu u kategoriji “Mliječna farma godine” za 2019. godinu dobila je tvrtka AGRO BOVIS iz Gorjana u Osječko-baranjskoj županiji.

(foto: prigorski.hr)

Vezano

Komentari su zatvoreni.