Derbi 17. kola – Žapci protiv Vindije sutra u 18 sati

Varaždinska Škola košarke Vindija pretposljednji je gost križevačkih Žabaca na domaćem parketu Modeca ove A2 sezone 2009/10 na sjeveru. I da je netko pred početak prvenstva anketirao križevačke košarkaške zaljubljenike koje bi protivnike voljeli gledati u dva završna okršaja pod krovom križevačke dvorane, uvjereni smo da bi izabrali baš profesore iz Škole košarke Vindija i čakovečko Međimurje, vodeću momčad prvenstva sjevernog A2, protiv koje će se 13. ožujka Žapci oprostiti od domaće publike za ovu sezonu.

Šest kola prije kraja, prvenstvo sjevernih drugoligaša ulazi u uzbudljivu završnicu. Proteklo, 16. kolo donijelo je prvi poraz do tada nedodirljivog Međimurja u Ivancu, Križevci su razmontirali Podravac u Virju s 28 razlike i smjenili ga s drugog mjesta. Stariji križevački drugoligaški brat – Radnik, dobio je vjerovatno presudan dvoboj u borbi za ostanak u A2 protiv ludbreških Grafičara (i to 4 koša razlike, tamo su izgubili 2), a Vindija je nakon dva šokantna poraza i smjene trenera, uvjerljivo riješila Čakovec koji se tako i teoretski oprostio od naslova prvaka iz prošle sezone.

 

Varaždincima se ponovila križevačka jesenska povijest. Nakon poraza od Nedelišća (u gostima) i Podravca (doma) u prvom dijelu prvenstva na klupu žabaca je umjesto Jendriša sjeo Zirdum, a nakon poraza protiv istih protivnika u 14. i 15.kolu, varaždinsku je momčad preuzeo Todorović od dotadašnjeg trenera Cesara. Kako je trenerska smjena djelovala na varaždinske profesore košarke svakako dođite pogledati u subotu u 18:00 sati, ali glavni razlog dolasku u Modec ipak ipak bi trebali križevački žapci koji konačno prikazuju igru koja će se „nositi“ iduće sezone. Križevčani ,po mnogima igraju trenutno najbolju košarku na sjeveru, njihova je prezentacija na parketu snažna i atraktivna i što je najvažnije, napokon su uglavnom zdravi (osim Kuzmića koji ima problema sa stopalom), a u takvom „bioritmu“ teško su pobjediv suparnik bilo kojem sjevernom drugoligašu.

Varaždinci dolaze u Modec kompletni, predvođeni iskusnim  playem Mudrim, koji još uvijek savršeno razigrava suigrače, pogotovo ubojitog Fodora koji se u posljednja tri kola ne spušta ispod 30 postignutih koševa. Imaju visinu – Sedlar, Garvanović i Jureta i kvalitetnu mladost – Golubića. Biti će sigurno jako teško, no i žapci su sve bolji i bolji iz utakmice u utakmicu. Očito je da su igrači počeli usvajati igru koju im servira Zirdum i križevačka momčad sve više sliči na dobro podmazan i „tuniran“ stroj. A najviše veseli činjenicada tu još ima dosta mjesta za napredak.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.