Vlak kod Križevaca iskočio iz tračnica: ‘Svi smo bili u šoku’

Putnički vlak iskočio je jutros oko 6 sati iz tračnica pred ulazom u kolodvor Križevci.

Kako su nam rekli iz PU koprivničko-križevačke, dojavu o iskakanju vlaka u Prikraju Križevačkom dobili su u 6.10 sati. U tijeku je očevid kako bi se utvrdilo zbog čega je vlak iskočio iz tračnica. Još nije poznato ima li ozlijeđenih.

No, čitatelj koji je bio u vlaku ispričao je kako je trećina vlaka, koji je dolazio iz Zagreba, završila u kamenom nasipu te da su putnici u šoku, ali koliko je vidio nije bilo ozlijeđenih. Dodaje da je bilo 15-ak ljudi u vlaku. – Čekali smo oko sat vremena da nas prebace do kilometar udaljenih Križevaca. Prvo smo bili u vlaku, a onda smo morali čekati na cesti – rekao nam je čitatelj.

O cijeloj nesreći oglasili su se i iz HŽ-a Infrastrukture. – Danas u 6:10 sati putnički vlak koji je vozio iz smjera Zagreba prema Koprivnici iskliznuo je iz kolosijeka u kolodvoru Križevci. Prema prvim saznanjima vlak je prošao pored ulaznog signala koji je zabranjivao daljnju vožnju. Točan uzrok iskliznuća utvrdit će očevid koji je u tijeku. Ozlijeđenih putnika nema – navode iz HŽ-a. (24)

Vezano

Komentari su zatvoreni.