Križevci osigurali besplatnu školsku prehranu za 767 učenika

Treću godinu zaredom Križevcima su odobrena sredstva iz EU za financiranje projekta ”Školska prehrana za djecu u riziku od siromaštva na području Grada Križevaca“. Ove godine odobreno je do sada najviše novca, oko 750.000 kuna.

– Osigurali smo sredstva za prehranu 767 učenika koji žive u siromaštvu ili su u riziku od siromaštva – poručio je gradonačelnik Mario Rajn.

Projekt se provodi u školama kojima je Grad osnivač, a uključene su i matične i područne osnovne škole Ljudevita Modeca i Vladimir Nazor te Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci. U matičnim školama prehrana će se odvijati u školskoj kuhinji, kao i do sada, a u područnim školama organizirat će se dostava tzv. ”lunch” paketa, vodeći računa da takav obrok osigurava kvalitetnu, raznovrsnu, količinski i nutritivno dostatnu prehranu učenika, sukladno Normativima za prehranu učenika u osnovnoj školi.

– Kriterije za ostvarivanje prava na besplatnu prehranu učenika u okviru ovog projekta, zajednički su utvrdili Grad i škole, a zatim je kriterije usvojila svaka škola. Trenutačno je u tijeku procedura izrade Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku – rekao je Rajn.

Svi potencijalni korisnici prava na besplatnu prehranu koji do sada nisu podnijeli zahtjev i dostavili traženu dokumentaciju za tekuću školsku godinu mogu se radi ostvarivanja prava obratiti socijalnom radniku škole ili razredniku učenika. (GPP)

Vezano

Komentari su zatvoreni.