Do kraja kolovoza na Bukvićevom umjetna trava


Do kraja ovoga mjeseca trebalo bi biti dovršeno postavljanje umjetne travnate podloge na igralištu Sportsko-rekreacijskog centra u Križevcima, popularnom Bukvićevom, potvrdio nam je u razgovoru poduzetnik Željko Evačić, zakupac Gradskih bazena i vlasnik ugostiteljskog objekta unutar Centra. Kazao je da je riječ o površini dimenzija 41 sa 23 metra odnosno više od 900 četvornih metara, koji će biti stavljeni na sadašnji sloj terena, posljednjih mjeseci temeljito očišćenog i izravnatog.

Umjetna podloga koja igra ulogu trave zapravo je materijal sastavljen od gumirane plastike na koji dolazi umjetna trava debljine 5-6 centimetara, na što se nanosi dvocentimetarski sloj kvarcnog pijeska i mljevena guma. Ovakva igrališta poznata su pod nazivom mini pitch i osmislila ih je UEFA, krovna organizacija europskog nogometa, koja njihovim postavljanjem u svakoj državi-članici potiče sportsko druženje, osobito među djecom i mladima.

Igralište u Križevcima osigurano je nakon dugotrajnih pregovora predstavnika ovdašnjeg nogometnog kluba s vodstvom Hrvatskog nogometnog saveza započetih još u studenom 2006. godine, a izgradnju vrijednu oko 180 tisuća kuna zajednički financiraju Grad Križevci, HNS, Županijski nogometni savez i sam Evačić.


Uz izradu umjetne trave Evačić je u potpunosti uredio i zapuštene svlačionice i sanitarne prostore u objektu uz bivšu Bukvićevu kuću, a uskoro će, prema njegovim riječima, biti osposobljeni i novi reflektori koji će omogućiti i večernje i noćno korištenje terena, te zaštitne mreže koje, napominje, neće biti žičane kao dosad. Igralište se čisti jednom tjedno i otporno je na sve vremenske uvjete.


Korištenje obnovljenog Bukvićevog, među križevačkim rekreativcima svojedobno omiljenog poligona za iskazivanje haklerskih vještina i ljeti i zimi, morat će se, dakako i plaćati. Tako će sat vremena igranja koštati 180 kuna, što je, ističe Evačić, prihvatljivo jer su cijene u Zagrebu kudikamo više. Mini-pitch igrališta odgovaraju velikim gradovima gdje je vrlo malo prirodnih zelenih površina, no i u Križevcima će, očekuje se, biti posjećeno jer je ugođaj igranja nogometa na otvorenom i u središtu grada ljepši od igranja u dvorani, dodaje popularni Efka, inače sportski direktor NK Križevci. Upravo će članovima Kluba, ponajviše polaznicima Škole nogometa, mini-pitch dobro doći – oni će ga koristiti tijekom jutarnjih termina.


Kako se trči i kako lopta odskače na umjetnoj travi moći se vidjeti i probati već idućeg mjeseca, jer su za dva vikenda u rujnu zakazani pozivni turniri na kojima će sudjelovati malonogometna reprezentacija hrvatskih svećenika predvođena križevačkim župnikom Krešimirom Žinićem i hrvatska malonogometna reprezentacija, o čemu se pregovara sa Žutim, Robertom Prosinečkim.


Evačiću je želja Križevcima vratiti tradiciju haklanja, pa osim turnira koji će se opet odigravati početkom ljetne kupališne sezone, planira pokrenuti ligu rekreativaca, ligu veterana i ligu običnih, u kojoj će igrati sastavi križevačkih kvartova.

Vezano

Komentari su zatvoreni.