Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije sudjelovalo na sjednici  Vijeća Saveza Alpe Jadran

U prostorijama palače Varaždinske županije u četvrtak, 21. studenoga održana je redovita sjednica Vijeća Saveza Alpe Jadran na kojem su se okupili čelnici regija članica Koruške, Gradišća i Štajerske iz Austrije, Skupnosti občin Slovenije, mađarske županije Vas te Međimurske, Krapinsko-zagorske, Istarske i Primorsko-goranske županije, dok je ispred Koprivničko-križevačke županije sjednici prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić sa suradnicima.

Sjednicu je otvorio župan Varaždinske županije Radimir Čačić podnošenjem izvještaja o radu predsjedatelja Vijeća Saveza. Naglasio je kako povećanjem BDP-a raste i participativna uloga pojedine članice unutar djelovanja Saveza, a pritom je usvojen proračun za razdoblje 2020./2021. kao i izmjena Pravilnika o radu i organizaciji Saveza Alpe Jadran.

Glavni tajnik Saveza Thomas Pseiner podnio je izvješće o radu za razdoblje 2018./2019. istaknuvši kako u prethodne dvije godine Savez je podupirao ukupno 66 projekata koji suradnjom organizacija civilnog društva usko povezuju zajednička interesna područja svih regija članica.

Sjednica je rezultirala i razgovorom o ostvarivanju ciljeva “Strategije geografskog područja Alpe – Jadran do 2027.” usredotočenih na područje zapošljavanja, energetske učinkovitosti, razvoj organizacija civilnog društva, obrazovanje te osobno i profesionalno usavršavanje. Potvrđene su i izmjene prijavnog obrasca na natječaj Saveza Alpe Jadran te izrada evaluacijskog obrasca za ocjenu pristiglih projektnih prijava, a u svrhu transparentnosti i jednakih prilika za svakog pojedinog prijavitelja.

Naglašena je međusobna suradnja i povezanost visokoobrazovnih institucija na području Saveza Alpe Jadran, predstavljeni su projekti primjeri dobre prakse kroz koje je naglašena važnost ulaganja u sustav civilne zaštite i prevencije katastrofa, ali i važnost jačanja kulturnog europskog identiteta. Natječaji Saveza uvijek podupiru zajedničke projekte organizacija civilnog društva, ali pružaju i financijsku podršku u pripremu projekata koji će se aplicirati na korištenje sredstava fondova Europske unije.

Po završetku sjednice, uslijedilo je glasanje o pitanju predsjedanja Vijećem Saveza Alpe Jadran za slijedeće dvogodišnje razdoblje koje je rezultiralo ponovnim izborom župana Varaždinske županije Radimira Čačića.

 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.