[FOTO] Na kvizu Komunalnog poduzeća pobijedila najmlađa ekipa

Peteročlana ekipa pod nazivom Reciklirko, u kojoj su bili Jan Berend iz OŠ Vladimir Nazor te Karlo Sačarić, Karlo Gršić, Filip Dretar i Luka Novosel Glavočević iz OŠ Ljudevita Modeca, pobijedili su u kvizu znanja koji je, u sklopu 22. Obrtničkog i gospodarskog sajma, organiziralo križevačko Komunalno poduzeće.

U kvizu su sudjelovale četiri ekipe učenika iz obje gradske osnovne škole i svi su pokazali izvrsno znanje o kompostiranju, odvajanju otpada i o važnosti brige za okoliš. Na dvadeset pitanja odgovarali su nakon predavanja koje je pripremila inženjerka Dijana Mijač Dretar, inače voditeljica sustava kvalitete i zaštite okoliša u gradskom Komunalnom poduzeću.

-Učenicima smo prezentirali križevački sustav gospodarenja otpadom s naglaskom na pravilan odnos prema okolišu. U središtu nam je pojedinac koji malim koracima može učiniti mnogo za brigu o oklišu- objasnila je voditeljica Mijač Dretar.

Mladi natjecatelji dobili su zadatak da naučeno prenesu svojim roditeljima, ali i da prate pridržavaju li se njihovi ukućani pravila o odvajanju otpada. Svi sudionici kviza dobili su bogate nagrade organizatora. (GPP)

Vezano

Komentari su zatvoreni.