Mario Rajn najavio da Grad uvodi program stipendiranja studenata deficitarnih zanimanja

Veliku vijest objavio je gradonačelnik Križevaca Mario Rajn putem svojeg Facebook profila. Najavio je kako Grad po prvi puta u svojoj povijesti uvodi program stipendiranja studenata deficitarnih zanimanja.

U cijelosti prenosimo objavu gradonačelnika Rajna u kojoj je detaljnije pojašnjeno koja su zanimanja odnosno fakulteti obuhvaćeni, koliko iznosi mjesečni iznos stipendije te koliko će gradska blagajna izdvojiti novaca za to.

“Novost za naše studente – uvodimo mjesečno stipendiranje! Od ove godine, po prvi put, Grad Križevci kreće s programom stipendiranja studenata deficitarnih zanimanja. 19 studenata medicine, strojarstva i brodogradnje, elektrotehnike i računarstva Grad će stipendirati s po 1.500 kuna mjesečno, svih 12 mjeseci u godini. To znači da će od Grada dobiti 18 tisuća kuna godišnje, a za što smo izdvojili 342 tisuće kuna.

Grad Križevci dosad nikad nije dijelio stipendije, već samo studentske kredite od 100 eura mjesečno koji su se, studentima koji su završili u roku i nastavili živjeti na području Grada pretvarali u stipendiju, dok su ostali morali Gradu vraćati puni iznos.

Rezultati istraživanja o stipendijama pokazuju kako je iznos od 1.500 kuna, koliko će primati naši studenti, jedan od najviših iznosa stipendija u zemlji. Više od toga dobivaju samo studenti u četiri grada (Zagreb – 3.981 kn, a Poreč, Umag i Obrovac – 1.600 kn).

Ulaganjem u obrazovanje pomažemo učenicima i studentima, ali i proaktivno djelujemo i utječemo na budućnost grada. Jer, za rast i napredak naših Križevaca trebaju nam kvalitetni i obrazovani mladi ljudi. Stoga je ovo dugoročno isplativa investicija i za Križevce i za naše studente!”

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.