Moje su ‘lude gljive’ pravi opis ovoga ludoga vremena i prostora

KRIŽEVČANIN NA JESENIMA Na terasi ispred vinkovačke kavane Art križevački akademski kipar Igor Brkić (33) postavio je 12 svojih skulptura, u sklopu ciklusa Ludaricus ludens

Na manifestacija koja u Vinkovcima već 45 godina slavi jesen i tradiciju, među mnoštvom plodova prirode posjetitelji mogu vidjeti i – lude gljive! Na terasi ispred vinkovačke kavane znakovita imena Art postavio ih je križevački akademski kipar Igor Brkić (33). Riječ je o skulpturama od drva, sve redom sa stručkom i klobukom, oslikanih “ludim” bojama. Dvanaest svojih umjetničkih “plodova” Brkić je na 45. vinkovačke jeseni donio na poziv akademskog kipara Deana Dudakovića, a na svečanom otvorenju izložbe, koja je bila i pravi performans sa sudjelovanjem više umjetnika, okupilo se tristotinjak ljudi.

– Svjetska premijera ove kolekcije “Ludaricus ludens” bila je u Križevcima, vidjeli su je i Koprivničanci, a sada se ludilo širi i Hrvatskom – objasnio je Brkić, istaknuvši i da “nema boljeg opisa ovog ludog vremena i prostora u kojem živimo, od ludih gljiva”. Kao član gradskog Kulturnog vijeća Brkić podupire i kolege, pa je i sinoć bio na izložbi crteža XTRMNTR Ozrena Vlainića, u Klubu kulture. (VL)

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.