KUD Prigorje prikazom Na gmajdi predstavljao županiju na državnoj smotri izvornog folklora

KUD “Prigorje” Križevci su u subotu 26.10. učestvovali na državnoj smotri izvornog folklora u Sisku, kao najbolja skupina naše županije.

Radilo se o 26. susretima hrvatskih izvornih skupina folklora, u organizaciji Hrvatskog sabora kulture. Prikazani su na pozornici Rafinerijskog doma u Sisku 26. listopada. Skupine su pravo sudjelovanja na 26. susretu izborile nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 20 te putem jednog samostalnog pregledavanja. Ove manifestacije su diljem Hrvatske od ožujka do rujna okupile 200 folklornih skupina i više od 6200 folklornih amatera.

KUD “PRIGORJE”, Križevci ponosno je predstavljao Koprivničko-Križevačku županiju, svoj Grad Križevce, kao najbolja izvorna skupina u 2019. godini u našoj Županiji, sa scenskim prikazom (za scenu priredio Ivan Vinković)  koji smo nazvali “NA GMAJDI” (Križevačko prigorje, seljani se okupljaju na zajedničkoj livadi gdje se napasa stoka i tera perad na pašu – Lijepo pjeva volar kod volova, Jeden kumek bogati, Tropača, Birano kolo, Ivekov drmeš)

Uoči odlaska u Sisak, podršku im je došao zaželiti i križevački gradonačelnik Mario Rajn.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.