Olimpijada niza starih sportova u Gregurovcu

VecernjiList.gifTURIZAM U sklopu Dana hmelja jedinstvena priredba u potkalničkom kraju

SV. PETAR OREHOVEC – Olimpijada starih sportova u potkalničkom selu Gregurovcu, održana u sklopu prve turističke manifestacije Dana hmelja općine Sveti Petar Orehovec, privukla je u nedjelju veliku pozornost stanovnika toga kraja. I mladi i stari burno su navijali za svoje natjecatelje, koji su morali pokazati umijeće i snagu iako se nisu pripremali za igre. Natjecali su se u bacanju kamena s ramena, potkovama je trebalo pogoditi stupić, zabijali su čavle u panj i povlačili uže.





Okićeni Gregurovčani
Sedam kilograma težak kamen bacio je s ramena 673 centimetra Antun Petric iz momčadi Čige iz Svetog Petra. No taj hitac nije bio dovoljan za pobjedu jer su tri bacača iz Kapele Ravenske imala bolji prosjek.

U bacanju potkove najviše su sreće imali članovi momčadi Društva sportske rekreacije iz Selanca. Bili su ispred Čige i sastava Hrvatskog časničkog zbora i Udruge dragovoljaca Domovinskog rata, a treći su bili bacači iz Ravenske Kapele. Sa što manje udaraca vrhom čekića natjecatelji su zabijali čavle u panj, a najuspješniji su bili domaćini sastava Instruktori iz Gregurovca. Osam članova iz momčadi domaćina, ukupne težine oko tonu, pobijedili su u povlačenju užeta. U ukupnom poretku Gregurovčani su se okitili pobjedničkim lovorom na prvoj Olimpijadi starih sportova i ispred su Gornjeg Fodrovca i Čige.

Tisuću litara piva

Gledatelje je zabavljao voditelj Nikola Novosel Miško, humorist i glumac. Natjecanje je okupilo mnoštvo ljudi koje je na igralištu popilo tisuću litara piva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.