U utorak premijera kazališne predstave ‘Sasvim sam popubertetio’

Plakat_Potpuno_sam_Popubertetio_Gradsko_kazaliste_premijeraDramski studio Križevačkog gradskog kazališta poziva sutra, u utorak 3. svibnja u 19:45 sati u Veliku dvoranu Hrvatskog doma u Križevcima na premijernu izvedbu kazališne predstave “Sasvim sam popubertetio”. Predstavu pripremljenu prema knjizi uspješne hrvatske spisateljice za mlade Sanje Pilić izvode članovi starije grupe Dramskog studija Križevci (prema redosljedu pojavljivanja): Ignac Ratković, Rebeka Podobnik, Petra Skoković, Estera Balog, Ena Belani, Petra Turković, Frana Končurat, Fabijan Lončar, Leona Kemenović, Stella Hossu. Dramatizaciju i režiju potpisuje Zvonimir Ilijić. Ostali suradnici su Mirjana Balog (dizajn plakata i izbor kostima) i Damir Šimunović (glazba). Ulazak na premijeru je slobodan uz pozivnice, ali prema dobrom kazališnom običaju, onaj tko doista želi obično uđe i bez ulaznice, poručuju iz Dramskog studija.

Sanja Pilić cijenjena je hrvatska spisateljica koja je do sada objavila brojne knjige i slikovnice za djecu. Tekstovi koje napiše postižu toliku popularnost da su prevedeni na brojne strane jezike kao što su engleski, njemački, slovenski, talijanski te mađarski jezik. Rodila se 16. svibnja 1954. godine u Splitu, a danas živi i radi u Zagrebu. Prema posljednjim informacijama, očekuje se i dolazak same autorice na sutrašnju premijeru.

Radnja romana “Sasvim sam popubertetio” pisana je u 1. licu kako bi se čitatelji-učenici lakše poistovjetili s glavnim likom, Lukom. Luka je dečko koji završava 8. razred osnovne škole, što znači da ga čeka jedno stresno razdoblje u životu, a ono, naravno, uključuje i upis u srednju školu. Ipak, postojalo je nešto što je njemu u tom životnom razdoblju bilo važnije čak i od upisa u srednju školu. Bili su to odnosi s djevojkama. Osim školskih i ljubavnih problema, Luka je imao i obiteljske probleme.

Najpoznatija djela spisateljice Pilić su: “O mamama sve najbolje”, “Nemam vremena”, “Mrvice iz dnevnog boravka”, “E, baš mi nije žao”, “Ženske pjesme”, “Faktor uspjeha”, “Mala torba, velika sloboda”,”Ideš mi na živce!”, “Vidimo se na fejsu!” i mnoge druge. Za velik broj djela dobila je brojne nagrade i priznanja. Po romanima “Mrvice iz dnevnog boravka” i “Sasvim sam popubertetio” napravljene su i predstave u kazalištu “Žar ptica” u Zagrebu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.