Obilježena 28. godišnjica osnutka 3/117. brigade Hrvatske vojske

U subotu, 19. listopada, na prostoru bivše Vojarne održalo se obilježavanje 28. godišnjice osnutka 3/117.br.HV Udruge hrvatskih dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Križevci. Tim povodom položeni su vijenci te su zapaljene svijeće u Parku hrvatskih branitelja.

Prisutnim braniteljima, obiteljima poginulih branitelja te svim uvaženim uzvanicima, u ime Grada Križevaca, gradonačelnika Maria Rajna, predsjednika Gradskog vijeća Marka Katanovića te svoje osobno, obratio se zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević – uputio je iskrene čestitke povodom proslave 28. obljetnice postrojbe.

Naglasio je kako je ovo svečana prigoda, ali i prilika da se prisjetimo tih teških dana u kojima su neki križevački branitelji dali svoje živote da bismo mi danas bili ovdje i živjeli ovako. Postrojba je nastala iz redova dragovoljaca, koji ne samo da su sudjelovali u oslobađanju vojnih objekata na području Križevaca, nego su otpremili i velike količine zarobljenog oružja.

Isto tako, dao je do znanja da Grad Križevci poštuju njihovu žrtvu pa su stoga u koordinaciji s braniteljskim udrugama, upravo u procesu izgradnje novog spomenika na ovom prostoru. Naposljetku, naglasio je kako su branitelji pokazali svoju hrabrost i snagu u ratu diljem Hrvatske te ih sada poziva da u miru pokažu svoje zajedništvo i mudrost, na dobrobit mladih generacija koje dolaze.

Vezano

Komentari su zatvoreni.