Gradonačelnik primio članice Kluba “Agata”

 

Gradonačelnik Mario Rajn primio je u utorak, 15.listopada članice Kluba “Agata” koje su liječene od bolesti dojke.

Mjesec listopad posvećen je podizanju svijesti javnosti o raku dojke pa je to bio povod ovog druženja uz kavu u Gradskoj upravi.
Predsjednica Kluba Nena Prosenečki, ukratko je upoznala gradonačelnika s radom ovog Kluba koji ima 43 članice, od čega je pola njih s vlastitim iskustvom borbe protiv raka dojke dok je pola njih podupirajuće članice.
Sastanke na kojima dogovaraju aktivnosti, održavaju svakog prvog ponedjeljka u mjesecu dok kreativne radionice i druženja imaju svaki tjedan.
Sve prisutne žene naglasile su da im je druženje sa ženama s kojima dijele slične probleme puno pomoglo u prevladavanju poteškoća i održavanju pozitivnog stava u životu.

Gradonačelnik je rekao kako mu je izuzetno drago zbog ovog susreta gdje ima priliku čuti o problemima s kojima se nose i kako ih savladavaju, kao i detaljnije se upoznati s radom Kluba, iako redovito posjećuje i podržava javne akcije koje ove žene organiziraju kao što su Dan ružičaste vrpce, Dan narcisa i Dan mimoza.
Članice Kluba zahvalile su na podršci Grada i gradonačelnika, istaknuvši kako samo takvim zajedničkim djelovanjem mogu doprijeti do žena i upozoriti ih koliko je važna prevencija.

Vezano

Komentari su zatvoreni.