Još danas otvoren natječaj za drugi kolosijek pruge Dugo Selo-Križevci

Europska komisija financirat će rekonstrukciju pruge Dugo Selo-Križevci“Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja drugog kolosijeka željezničke pruge na dionici Dugo Selo – Križevci” naziv je projekta izvođenja radova koji će biti financiran kroz Operativni program Promet 2007-2013 Europskog fonda za regionalni razvoj, a u nadležnosti HŽ Infrastrukture. Natječaj je otvoren već dva mjeseca, a krajnji rok za dostavu projektnih prijedloga je večeras do ponoći. Ovo je treća provedba postupka nakon što su dva prethodna natječaja poništena, a gradnja pruge Dugo Selo–Križevci s nizom popratnih zahvata, poput obnove kolodvora i uređenja putnih prijelaza, vrijedna je oko 200 milijuna eura, od kojih je Europska unija već odobrila svoj ulog od 168 milijuna.

Ugovorom se planira izgradnja drugoga kolosijeka i rekonstrukcija na cijeloj pružnoj dionici duljine 41,5 km, veća rekonstrukcija postojećih kolodvora Dugo Selo, Vrbovec i Križevci te pripadajućih stajališta, izgradnja novoga kolodvora Gradec, ukidanje željezničko-cestovnih prijelaza i izvedba križanja s drugim prometnicama u dvije razine, nadogradnja stabilnih postrojenja električne vuče te modernizacija signalno-sigurnosnih i telekomunikacijskih uređaja.

Rekonstrukcijom pojedinačnih vodoravnih lukova, pružnih građevina i stabilnih postrojenja za električnu vuču omogućit će se postizanje nazivne projektirane brzine od 160 km/h na cijeloj dužini pružne dionice, kolodvori će se rekonstruirati za prijam interoperabilnih teretnih vlakova duljine 750 m, neki i za prijam interoperabilnih vlakova za prijevoz putnika duljine 400 m, a stajališta u skladu sa zahtjevima za lokalni prijevoz putnika.
Signalno-sigurnosni i telekomunikacijski uređaji modernizirat će se u skladu sa zahtjevima definiranim za ogranak Vb. paneuropskoga prometnog koridora.

Vezano
4 komentara
  1. glasnik piše:

    Neka se gradi! Budu naša djeca i svi zaposleni brže i kvalitetnije putovali u Zg – ” beli Zagreb grad” , kad već u ovom gradu “se nea kaj delati niti gde zaposliti” !

    1. Antidemagog piše:

      Partija bi to sve rešila prek noći, kak i vdržavi !
      Radnih mesta ko u priči, veli Zoki da sve cvate ! 😉

  2. Zmuss piše:

    S obzirom na to koliko su sposobni svi po redu (uhljebi u HŽ-u pogotovo) i ovaj će natječaj biti poništen a pruga (možda) izgrađena tamo 2035…

  3. mirko piše:

    svaka čast na odabiru fotke!

Komentari su zatvoreni.