Događanja u sklopu Dječjeg tjedna

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna u srijedu su učenici iz osnovnih škola „Vladimir Nazor“ i „Ljudevit Modec“, Centra za odgoj i obrazovanje Križevci te Srednje gospodarske škole sudjelovali u eteru Radija Križevaca u radio emisiji s gradonačelnikom Mariom Rajnom. Učenici Tina Šamuga, Danijel Zajec, Karlo Crnčić, Matija Kuric, Stjepan Bunjački, Maja Maša Šabić, Ana Kuharović, Amalija Ježovita i Emina Mikulec postavljali su pitanja gradonačelniku.

Tako je gradonačelnik odgovarao na pitanja vezana uz bazene, Advent, kino, školske dvorane, zelenilo u gradu, prijevoz učenika, sadržaje za maturante, radionice tijekom ljeta, kako je biti gradonačelnik i druga pitanja iz područja obrazovanja, gradskih manifestacija i slično. Gradonačelnik im je zahvalio na sudjelovanju, pozvao ih da se aktivno uključe u događaje u gradu te da svojim prijedlozima doprinesu njihovom obogaćivanju.

U gradu se održavaju razne radionice. Vrtić Sveti Josip posjetila je doktorica stomatologije Jelena Princip gdje je djeci pokazala na koji način ispravno brinuti o zubima. U vrtiću Zraka sunca održana je radionica kompostiranja u suradnji s Komunalnim poduzećem d.o.o. Križevci gdje su djeca naučila kako pravilno odvajati i kompostirati otpad. U Senior Care domu za starije osobe održana je likovna radionica za vrtićance i štićenika doma.

Jučer je nastavljeno s aktivnostima. Gradonačelnik je održao prijem za učenike osnovnih i srednjih škola i odgovarao na njihova pitanja te komentirao prijedloge vezane za poboljšanje uvjeta života na području Križevaca.
U Gradskoj knjižnici „Franjo Marković“ predstavljen je novi program „Čitaj mi svaki dan“.
Aktivnosti se nastavljaju i danas tijekom dana i trajat će do kraja tjedna uz moto „Ljubav djeci prije svega!“

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.