Otvorena fotonaponska elektrana na Gradskoj knjižnici Franjo Marković

U knjižnici “Franjo Marković” sinoć (04.10) otvorena je fotonaponska elektrana.

Pročelnik UO za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel prisustvovao je događaju te se zahvalio Zelenoj energetskoj zadruzi na proteklih godinu i pol dana na uloženom trudu kako bi fotoelektrana bila puštena u rad. Uz potporu Grada Križevaci, Zelena energetska zadruga i knjižnica “Franjo Marković” podržane su u ovoj zelenoj priči.

Također je napomenuo kako je puno podrške došlo i od strane Energetskog ureda gđe. Ljiljane Stojsavljević Križan čija stručnost je odigrala veliku ulogu u cijeloj priči. Potporu pružaju gradonačelnik Mario Rajn i njegovi zamjenici, Mario Martinčević i Danijel Šaško, u čije ime ih je pročelnik Novosel i pozdravio.

Zaželio je puno uspjeha i sreće u daljnjem radu, sadašnjim i budućim korisnicima. S obzirom na to da je ravnateljica knjižnice bila odsutna, njene riječi prenesene su bile u cijelosti te se zahvalila organizatorima i svima na dolasku, razlog njene spriječenosti je upravo taj što je predstavljala knjižnicu na Plitvicama, pod nazivom “Prva sunčana knjižnica” u nadi da će i druge knjižnice i ustanove postati dio energetske zajednice i održivih kvartova budućnosti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.