[FOTO] Oprez – iz sigurnosnih razloga zabranjen je ulaz u Ratarsku šumu

Neugodno su se iznenadili atletičari iz križevačkog kluba u subotu ujutro kad su ušli u Ratarsku šumu gdje inače redovito treniraju. Budući da na ulazu u šumu nije bilo nikakve obavijesti da se ondje nešto događa, pogotovo da se ne smije ili nije sigurno ući, krenuli su kao i bezbroj puta dosad prema “klupici” odakle kreću na trčanje malim i srednjim krugom. Ovaj put od porušenih stabala i granja nisu vidjeli put, a jedna ogromna grana zapela među stablima ostala je visjeti iznad staze pa je trener Alen Pavliček, zbog sigurnosti svojih trkača, odgodio trening i s njima napustio šumu. Ratarska šuma je inače u vlasništvu Hrvatskih šuma i po namjeni spada u gospodarske šume, a već desetljećima je redovito koriste rekreativci i atletičari. Što se trenutačno ondje radi i je li uopće sigurno boraviti u njoj, provjerili smo zato u Hrvatskim šumama.

U tijeku je redovno gospodarenje prema propisu Šumsko-gospodarske osnove. Vrši se zahvat redovnog prethodnog prihoda prema planu sječa za 2023. godinu. Izvršena je sječa i izvoženje na pomoćno stovarište trupaca i ogrjevnog drva. Trenutno je u fazi  uspostava šumskog reda putem samoizrade koju radi lokalno stanovništvo. U periodu izvođenja radova iz sigurnosnih razloga nije dozvoljeno neovlašteno kretanje po radilištu“, odgovara tek na upit direkcija Hrvatskih šuma, a građane o tome nitko nije obavijestio niti stavio bilo kakvo upozorenje na ulazu ili bilo gdje u šumi.

Radovi bi trebali trajati oko mjesec dana, a nakon toga će biti slobodna za boravak i aktivnosti za stanovništvo. No i dalje na vlastitu odgovornost, dodaju iz Hrvatskih šuma.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.