Na državnom natjecanju orača u Sunji sudjelovali i orači iz Koprivničko-križevačke županije

Prošlu subotu, 21. rujna 2019. u Sunji u Sisačko – moslavačkoj županiji održano je 17. natjecanje u oranju traktorima i 8. državno natjecanje u oranju konjima Republike Hrvatske. Među brojnim natjecateljima iz cijele Hrvatske svoje vještine su pokazali i natjecatelji iz Koprivničko-križevačke županije, Mladen Crnčić i Zoran Radiček.

U jakoj konkurenciji Mladen Crnčić zauzeo je 5. mjesto u kategoriji pluga ravnjak, dok je  Zoran Radiček osvojio  9.mjesto u kategoriji plug premetnjaka. Osim naših natjecatelja, ekipu Koprivničko-križevačke županije činili su sudac i predsjednik Udruge orača Koprivničko- križevačke županije Darko Novotni te mjeritelji dubine oranja Tomislav Berend i Tomislav Novotni.  Uz podršku Koprivničko-križevačke županije, natjecateljima iz naše županije  je podršku pružila  tvrtka PSC Ferenčak d.o.o.  koja je prevezla je traktore i plugove u Sunju i natrag.

U sklopu natjecanja, koje su zajednički organizirali Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača (HUONO), Grad Sunja, Udruga orača Grada Sunje uz suorganizaciju Ministarstva poljoprivrede, održan je i kulturno-umjetnički program uz bogatu gastronomsku ponudu.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.