Marko Palijan “Croatian Crusher” u subotu nastupa na svjetskom finalu Gymkhana GRiD

Križevački automobilist Marko Palijan “Croatian Crusher” nadolazećeg vikenda nastupa na ovogodišnjem svjetskom finalu natjecanja Gymkhana GRiD: European Gauntlet 2019 World Finals.

Veliko finale Gymkhana grid protekle se dvije godine održavalo u Južnoafričkoj Republici, a sada se ponovno vraća u Europu, točnije, 07. rujna ove godine svjetska krema automobilističkog sporta svoju će snagu odmjeravati u Poljskom glavnom gradu, Varšavi.

Palijan je sa svojim timom već stigao u Poljsku, danas je odradio i prvi trening, a samo natjecanje očekuje ga u subotu.

Popularni Croatian Crusher peti puta zaredom nastupa na svjetskom finalu Gymkhane, a na prošla četiri natjecanja dva je puta nastupao u polufinalu vozeći svoj i automobil Marka Šafara (drugi član tima) dok se na natjecanjima u JAR-u sa iznajmljenim automobilima, unatoč problemima s kojima se susretao, uspio održati u samom vrhu, ali je oba puta ušao u Top 16 vozača, što je svejedno vrhunsko postignuće.

– U Varšavi ću ponovo nastupiti sa replikom BMW-a M3 E30 Marka Šafara koji je moj spotter i glavni mehaničar na Gymkhana Grid natjecanjima od mog prvog nastupa. S tim automobilom nastupao sam 2016. godine na finalu Gymkhana Grid u Grčkoj i pokazao se jako konkurentan te od tada kontinuirano radimo na razvoju tog automobila da držimo korak sa konkurencijom, najavio je Palijan, a mi mu želimo puno sreće u nastavku tjedna.

Za one kojima Gymkhana GRiD još uvijek nije poznata, spomenimo da je to tip auto utrka koji se odvija na poligonu koji se sastoji od dvije paralelne staze. Na njima su postavljene razne prepreke, najčešće od metalnih bačvi, guma pa čak i aviona. Utrku vozi dvoje natjecatelja istovremeno, voze paralelno, a brži natjecatelj eliminira
sporijeg te prolazi u sljedeći krug natjecanja. Svaki dodir prepreke donosi kaznu od dvije sekunde na završno vrijeme vožnje. Tijekom vožnje vozači moraju manevrirati oko prepreka, moraju izvršiti obrate, okretaje od 180 i 360 stupnjeva i druge napredne manevre. Drifting se također potiče kada je korisno ili nužno.

 

Vezano

Komentari su zatvoreni.