Svečanim procesijama i misama proslavljen blagdan Velike Gospe

Blagdan Uznesenja Blažene Djevice Marije – Velika Gospa proslavljen je svečanim procesijama i misnim slavljima u brojnim župama u našoj Županiji.

Euharistijskom slavlju u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo u Molvama prisustvovali su župan Darko Koren i načelnik Općine Zdravko Ivančan, čime je ujedno završeno i obilježavanje Dana Općine Molve. Svečanu misu predvodio je monsinjor Petar Palić, hvarsko-viški biskup i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije.

U procesiji od kapelice sv. Jožefa na Varaždinskoj cesti u Koprivnici i misnom slavlju u dvorištu Župe u Močilama koje je predvodio kancelar Varaždinske biskupije vlč. Ivan Rak okupilo se mnoštvo vjernika, a svečanosti su prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić.

U križevačkom kraju Blagdan Velike Gospe je svečano proslavljen i u župi Blažene Djevice Marije Žalosne i sv. Marka Križevčanina u Križevcima, Gornjoj  Rijeci i Glogovnici.

Vezano

Komentari su zatvoreni.