Noa Svoboda uvršten u kadetsku reprezentaciju Hrvatske za Europsko prvenstvo

Novi lijep uspjeh križevačke košarke. Nakon što je Luka Tomas po prvi puta dobio poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske, o čemu smo pisali OVDJE, sada je sličan doseg ostvario i Noa Svoboda. Talentirani Križevčanin koji nastupa za mlađe kategorije zagrebačke Cibone, jedan je od 12 igrača koji su uvršteni u kadetsku reprezentaciju Hrvatske i predstavljat će nas na Europskom prvenstvu za igrače do 16 godina, koje počinje sutra.

Prvenstvo se igra u talijanskim Udinama, tik uz granicu sa Slovenijom, a raniji ždrijeb nas je smjestio u skupinu A s Rusijom, Njemačkom i domaćom Italijom.

Kadeti su već stigli do Italije, a trener Mladen Erjavec se osvrnuo na protekle pripreme:

„Pripreme su prošle u najboljem redu i na prvenstvo idemo spremni i zdravi. Male probleme s ozljedama smo sanirali i od ekipe se očekuje da u svaku utakmicu ulazimo bez kalkulacija i s vjerom u sebe. Čeka nas dosta izjednačena grupa, a mi se nadamo najboljem u svakoj utakmici.“

„Cilj nam je biti bolji iz utakmice u utakmicu a na kraju ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti“, zaključio je Erjavec pred čijom reprezentacijom nije nimalo lak zadatak – prošlog ljeta kadeti su ponijeli naslov prvaka Europe, a kako će se na europskom parketu snaći nova generacija, moći ćemo po prvi put vidjeti u subotu, 9. kolovoza u 21:00 sat protiv Rusije.

Sve utakmice moći ćete pratiti uživo na FIBA YouTube kanalu.

Sastav Hrvatske:

4 JURAJ PLEADIN
5 ANTONIO KLARIN
6 NIKOLA LEBO
7 ZVONIMIR IVIŠIĆ
8 ANTONIO ŠANTIĆ
9 FILIP KALAJŽIĆ
11 NOA SVOBODA
12 DUJE BRALA
13 TOMISLAV IVIŠIĆ
14 ROKO RAĐA
15 ANTE BELJAN
16 LUKA KRAJNOVIĆ

Vezano

Komentari su zatvoreni.