Besplatna edukacija nezaposlenih za web programere

programiranje_web_development_rad_posao_onlineU sklopu projekta „Stepenica više u IT edukaciji“ („Step up IT education“) Pučko otvoreno učilište Križevci poziva zainteresirane polaznike na sudjelovanje u besplatnoj edukaciji za web programera. Uvjet za prijavu je osnovno znanje engleskog jezika i rada na računalu te polaznici prijavljeni na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, budući da je jedan od ciljeva projekta edukacija nezaposlenih osoba. Prijave se primaju putem obrasca ili u prostorijama POU Križevci u Zakmardijevoj 5/I.

Potrebne minimalne vještine i znanja su osnovno znanje engleskog jezika te rada na računalu, a nakon prvog odabira kandidata provest će se tri selekcijske radionice: računalna daktilografija (2 grupe po 15 polaznika, ukupno 40 sati nastave), engleski jezik u IT-u (2 grupe po 15 polaznika, ukupno 40 sati nastave), praktične računalne vještine (2 grupe po 15 polaznika, ukupno 40 sati nastave).

Po završetku radionica 15 najboljih kandidata obrazovat će se za web programera kroz 4 modula koji će trajati ukupno 6 tjedana (30 dana, ukupno 120 sati:
1. Osnove web dizajna (HTMAL, CSS) u trajanju od 30 nastavnih sati
2. Izrada web aplikacija (XAMPP, PHP/MySQL) u trajanju od 40 nastavnih sati
3. Napredno korištenje CMS sustava (Joomla) u trajanju od 30 nastavnih sati
4. Izrada dinamičkih web stranica (JavaScript-JQuery) u trajanju od 20 nastavnih sati.

Opći cilj projekta je doprinijeti jačanju sektora obrazovanja odraslih s ciljem povećanja konkurentnosti odraslih polaznika na tržištu rada i povezivanje lokalnih dionika na području tri županije, dok su specifični ciljevi projekta ojačati kapacitete ustanova za obrazovanje odraslih kroz izradu novog programa i povećanje kompetencija odraslih polaznika na području tri županije u suradnji s lokalnim dionicima.

Projekt sufinancira Europska unija u sklopu natječaja dodjele bespovratnih sredstava “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih”, iz Operativnoga programa – IPA Razvoj ljudskih potencijala. Nositelj projekta je Pučko otvoreno učilište Vinkovci a partneri su Pučko otvoreno učilište Križevci, Veleučilište u Slavonskom Brodu i Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije Hrast d.o.o. Ukupna vrijednost projekta je 198.631,59 €, od čega EU financira 75,47 % u iznosu od 149.907,26 € a trajanje projekta je 12 mjeseci.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.