Održan sastanak između predstavnika COOR-a, Grada i Udruge „Maslačak“ – dogovoreno daljnje korištenje prostora

Danas je u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju održan sastanak između predstavnika Centra, Grada i Udruge „Maslačak“, a s ciljem pronalaženja rješenja problema koji je nastao nakon što se u Centru pojavila potreba za korištenjem prostora koji su do sada koristili članovi Udruge.

Kako je Ugovorom regulirano da Centar može zatražiti raskid ugovora ako će im biti potreban prostor u kojem se nalazi Udruga „Maslačak“, ravnateljica Centra Mihaela Brkić u travnju je, o tome da prostor moraju prenamijeniti u učionicu zbog povećanih potreba i svojih učenika, obavijestila predsjednicu Udruge. Grad se intenzivno uključio u rješavanje ovog problema, obzirom da je vodstvo Udruge „Maslačak“ reklo kako nemaju odgovarajući prostor u kojem bi mogli nastaviti svoje aktivnosti jer im je kuća koju su dobili od Grada premalog kapaciteta, a neki dodatni prostori koji su im bili ponuđeni od strane Grada nisu im bili prihvatljivi.

Na današnjem sastanku kojem su, u ime Grada, prisustvovali zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel, dogovoreno je kako će učionicu za potrebe učenika koristiti Centar, a nakon što završi nastava, članovi Udruge za svoje aktivnosti. Sporan je bio i uredski prostor Udruge koji se od jeseni mora prenamijeniti u učionicu kako bi se poštivali svi pedagoški standardi ove ustanove i specifičnosti njegovih polaznika obzirom da je riječ o djeci sa poteškoćama u razvoju. Na prijedlog zamjenika gradonačelnika Danijela Šaška, logoped koji je smještan u COOR-u, a pruža svoje usluge djeci ostalih križevačkih škola i vrtića, bit će izmješten u neki drugi uredski prostor izvan Centra kako bi Udruga „Maslačak“ dobila novi ured.

Grad se obvezao pronaći novi prostor za logopeda, a predsjednica Udruge Tamara Premuš i ravnateljica Mihaela Brkić, složile su se oko nove preraspodjele prostora unutar COOR-a te da će biti sklopljen novi ugovor o korištenju prostorija do kolovoza 2020., s mogućnošću produljenja. Kako je naglasio pročelnik Novosel, za to će se vrijeme intenzivno raditi na trajnom rješavanju ovog pitanja, bilo kroz nalaženje novog prostora za aktivnosti Udruge „Maslačak“, bilo prijavama na natječaje za infrastrukturne projekte kroz koje bi se mogla dograditi i kuća u Gundulićevoj ulici koju su Maslačci dobili od Grada na korištenje. Ovom je prilikom naglašeno kako Udruga može računati na potporu Grada koji će uz Centar ili neke druge udruge, rado biti projektni partner.

Vezano

Komentari su zatvoreni.