Peti nastup zaredom za Križevčanina Marka Palijana na svjetskom finalu Gymkhana GRiD

Križevački automobilist Marko Palijan “Croatian Crusher”, član Autokluba Dubrava iz Zagreba, potvrdio je svoj nastup na ovogodišnjem svjetskom finalu natjecanja Gymkhana GRiD: European Gauntlet 2019 World Finals.
Veliko finale Gymkhana grid protekle se dvije godine održavalo u Južnoafričkoj republici, a sada se ponovno vraća u Europu, točnije, 07. rujna ove godine svjetska krema automobilističkog sporta svoju će snagu odmjeravati u Poljskom glavnom gradu, Varšavi.

Podsjetimo, Marko je u prošla četiri natjecanja dva puta nastupao u polufinalu vozeći svoj i automobil Marka Šafara (drugi član tima) dok se na natjecanjima u JAR-u sa iznajmljenim automobilima, unatoč problemima s kojima se susretao, uspio održati među najboljima te je dva puta ušao u Top 16 vozača.

Marko Palijan "Croatian Crusher"Takvim rezultatima u klasi vozila sa zadnjim pogonom i nastupom na sjetskom finalu pet godina za redom, Marko se dokazao kao najuspješniji vozač Gymkhane Grid sa europskog tla. Uzmemo li u obzir i da je Marko jedini iz Hrvatske, ovakvi rezultati nisu samo njegov osobni uspjeh već i uspjeh za sav hrvatski automobilistički sport.

– Ove godine sa povratkom natjecanja u Europu očekujem i povratak u rezultatski vrh iako je konkurencija svake godine sve jača te se natječem  protiv višestrukih nacionalnih i svjetskih prvaka u driftu, reliju i srodnim disciplinama koji raspolažu višestruko većim buđetima i timovima, no mojem timu i meni to daje dodatnu motivaciju i snagu, istaknuo je Palijan.

– U Varšavi ću ponovo nastupiti sa replikom BMW-a M3 E30 Marka Šafara koji je moj spotter i glavni mehaničar na Gymkhana Grid natjecanjima od mog prvog nastupa. S tim automobilom nastupao sam 2016. godine na finalu Gymkhana Grid u Grčkoj i pokazao se jako konkurentan te od tada kontinuirano radimo na razvoju tog automobila da držimo korak sa konkurencijom, najavio je Palijan.

Za sada je svoj nastup na “Gymkhana GRiD: European Gauntlet 2019 World Finals” potvrdilo nekoliko vozača, u klasi vozila sa pogonom na sve kotače to su Petter Solberg, Ken Block, Oliver Solber, a u klasi vozila sa zadnjim pogonom to su Daigo Saito prošlogodišnji prvak i bivši svjetski prvak u driftu, Luke Woodham četverostruki prvak Gymkhana Grid i naš Marko Palijan “Croatian Crusher”.

Vezano

Komentari su zatvoreni.