Peti nastup zaredom za Križevčanina Marka Palijana na svjetskom finalu Gymkhana GRiD

0

Križevački automobilist Marko Palijan “Croatian Crusher”, član Autokluba Dubrava iz Zagreba, potvrdio je svoj nastup na ovogodišnjem svjetskom finalu natjecanja Gymkhana GRiD: European Gauntlet 2019 World Finals.
Veliko finale Gymkhana grid protekle se dvije godine održavalo u Južnoafričkoj republici, a sada se ponovno vraća u Europu, točnije, 07. rujna ove godine svjetska krema automobilističkog sporta svoju će snagu odmjeravati u Poljskom glavnom gradu, Varšavi.

Podsjetimo, Marko je u prošla četiri natjecanja dva puta nastupao u polufinalu vozeći svoj i automobil Marka Šafara (drugi član tima) dok se na natjecanjima u JAR-u sa iznajmljenim automobilima, unatoč problemima s kojima se susretao, uspio održati među najboljima te je dva puta ušao u Top 16 vozača.

Marko Palijan "Croatian Crusher"Takvim rezultatima u klasi vozila sa zadnjim pogonom i nastupom na sjetskom finalu pet godina za redom, Marko se dokazao kao najuspješniji vozač Gymkhane Grid sa europskog tla. Uzmemo li u obzir i da je Marko jedini iz Hrvatske, ovakvi rezultati nisu samo njegov osobni uspjeh već i uspjeh za sav hrvatski automobilistički sport.

– Ove godine sa povratkom natjecanja u Europu očekujem i povratak u rezultatski vrh iako je konkurencija svake godine sve jača te se natječem  protiv višestrukih nacionalnih i svjetskih prvaka u driftu, reliju i srodnim disciplinama koji raspolažu višestruko većim buđetima i timovima, no mojem timu i meni to daje dodatnu motivaciju i snagu, istaknuo je Palijan.

– U Varšavi ću ponovo nastupiti sa replikom BMW-a M3 E30 Marka Šafara koji je moj spotter i glavni mehaničar na Gymkhana Grid natjecanjima od mog prvog nastupa. S tim automobilom nastupao sam 2016. godine na finalu Gymkhana Grid u Grčkoj i pokazao se jako konkurentan te od tada kontinuirano radimo na razvoju tog automobila da držimo korak sa konkurencijom, najavio je Palijan.

Za sada je svoj nastup na “Gymkhana GRiD: European Gauntlet 2019 World Finals” potvrdilo nekoliko vozača, u klasi vozila sa pogonom na sve kotače to su Petter Solberg, Ken Block, Oliver Solber, a u klasi vozila sa zadnjim pogonom to su Daigo Saito prošlogodišnji prvak i bivši svjetski prvak u driftu, Luke Woodham četverostruki prvak Gymkhana Grid i naš Marko Palijan “Croatian Crusher”.

Možda vam se svidi

Komentiraj

Tvoja e-mail adresa neće se nigdje vidjeti javno