Bivša učenica prijavila nastavnika za seksualno zlostavljanje

ISTRAGA 

 GORNJA RIJEKA – Pod sumnjom za seksualno zlostavljanje bivše učenice, koja sada živi u Zagrebu, u Remetincu pritvoren je S. M., nastavnik kemije i fizike u OŠ Sidonije Erdödy-Rubido u Gornjoj Rijeci pod Malim Kalnikom. Vijest je zapanjila njegove kolege u školi, ali i mještane, koji o tome razglabaju u mjesnom kafiću ne vjerujući da je uzoran nastavnik počinio to za što ga je prijavila bivša učenica koja je prije mjesec dana navršila 18 godina.

Nije suspendiran 
Prije četiri godine završila je osnovnu školu i nastavila se školovati u Zagrebu. Njezini imućni roditelji inače su bliski s nastavnikom.
Ravnatelj škole Darko Zvonar kaže da je u dogovoru s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa odlučeno da nastavnika ne suspendiraju dok traje istraga, sve do mogućeg pokretanja optužnog prijedloga. Do tada ga u nastavi zamjenjuju drugi kolege. Za S. M. ima samo riječi pohvale.
Uzoran radnik 
– Savjestan je i uzoran radnik, veoma pažljiv i uredan, vodi tehničku grupu i videosekciju, održava informatičku mrežu. U školi radi i njegova supruga. Zbog svega toga teško nam je povjerovati u navodno zlostavljanje i pružamo punu podršku našem kolegi zajedno s učenicima njegova 8. razreda, koji su zgroženi viješću i htjeli bi mu čak napisati pismo podrške – objašnjava Zvonar.
Predsjednica školskog odbora Štefica Tukša, inače općinska načelnica, kaže da je obaviještena o pritvoru nastavnika i suzdržava se komentara.
– Meni je također teško povjerovati u priču, ali sačekat ćemo što će reći istraga – odlučna je Tukša. U mjestu se priča da je nastavnik bio u navodnoj vezi s učenicom dok ju je vodio na državna natjecanja iz tehničke kulture. Koliko je točna sumnja da je htio nastaviti vezu i da je djevojku uznemiravao porukama na internetu, koje je ona navodno sačuvala, pokazat će istraga. U Gornjoj Rijeci zabrinuti su hoće li to škoditi ugledu mjesta i inače primjerne škole koja njeguje uspomenu na prvu hrvatsku primadonu.
20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.