Učenici 8.b pokraj škole posadili 10 mladica kestena

Dani kolektivne sadnje drveća odvijali su se pod motom “Zasadi drvo ne budi panj”

Uz dva pitoma sedmogodišnja kestena kod školskog igrališta OŠ Sveti Petar Orehovec, od prošlog tjedna još je 10 mladica pitomog kestena. U petak (25.10.) posadili su ih učenici 8.b, a za to što ćemo za koju godinu imati obilje ovih slasnih jesenskih plodova zaslužna je građanska inicijativa Dani kolektivne sadnje drveća. Oni su protekli vikend  akciju sadnje drveća pod motom „Zasadi drvo ne budi panj“ organizirali na području cijele države.

“Na području naše Općine posađeno je ukupno 120 mladica pitomog kestena, a još 50 mladica jabuka bit će posađeno naknadno”, doznali smo od Renate Maurović, koordinatorice akcije za našu Općinu.

Akcija sadnje na igralištu NK “Prigorje”

Maurović nam je rekla da se osim naše škole i PŠ Gregurovec u akciju uključili i mještani nekoliko sela te NK „Prigorje“.  Sadilo se na području Brezja Miholečkog, Vinarca, Mokrice Miholečke, Selanca. Sadilo se i kod igrališta NK „Prigorja“ na Podolnicama gdje je u nedjelju (27. 10.) popodne održano i  prigodno okupljanje volontera. Na okupljanju je sudjelovao i  Franjo Poljak načelnik Općine Sveti Petar Orehovec, koji je zahvalio svim volonterima na uključivanju u akciju sadnje drveća.

Okupljanje nakon akcije sadnje na igraluštu NK “Prigorje” – ova fotografija preuzeta je s portala prigorski.hr

Naša dva sedmogodišnja kestena posađena su u školskoj akciji 19. rujna 2012. povodom Međunarodnog dana sadnje drveta. Stabla je tad  s učenicima posadila inženjerka šumarstva Sonja Rukavina iz Hrvatskih šuma – Uprava šuma Podružnica Koprivnica, a ta nam je tvrtka stabla i donirala.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.