Ministarstvo poljoprivrede osiguralo vozila za četiri vatrogasne organizacije s područja Županije

Temeljem Ugovora sklopljenog između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018.  godini, Ministarstvo je nabavilo 74 vozila za vatrogasce te financiralo osposobljavanje 6.000 vatrogasaca, a u završnoj fazi je i nabava 2.200 kompleta zaštitne opreme za vatrogasce.

Među vatrogasnim organizacijama kojima su od strane ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića uručeni ključevi novih vozila bile su i četiri vatrogasne organizacije s područja Koprivničko-križevačke županije.

Njega i održavanje naših šuma uvelike ovisi o preventivi. Ograničenim namjenskim sredstvima treba racionalno upravljati i njima rješavati one probleme koji će u najkraćem razdoblju dati rezultat – a to je brzo otkrivanje i sprečavanje širenja požara, kroz osposobljavanje i opremanje naših vatrogasaca. Vjerujemo da će ova i ostale mjere dugoročno osigurati bolju operativnu sposobnost hrvatskih vatrogasaca, a time i bolju zaštitu naših šuma.“, izjavio je potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić na primopredaji vozila vatrogascima.

Ključeve pick-up vozila MITSUBISHI L200 preuzeli su zapovjednici Javnih vatrogasnih postrojbi Koprivnica, Đurđevac i Križevci, Marijan Kicivoj, Matija Markešić i Ivan Matosović a ključeve kombi vozila preuzeo je predsjednik DVD-a Legrad Vladimir Piškor.

Pick-up vozila će vatrogasne postrojbe dograditi prema svojim potrebama, uglavnom za gašenje požara otvorenih prostora, dok će kombi vozilo biti namijenjeno za prijevoz vatrogasaca.

Prošle godine između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice potpisan je Ugovor o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini, nakon čega je Hrvatska vatrogasna zajednica izradila prijedlog Programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica u 2018. godini, u skladu s propisom iz područja vatrogastva kojim se propisao minimum potrebne tehničke opreme i potrebnih sredstava za redovne aktivnosti vatrogasnih postrojbi. Tijekom 2019. godine planirana je izrada novog programa opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica te se razmatra sklapanje novog četverogodišnjeg programa između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice u ukupnom iznosu od 160 milijuna kuna.

Vezano

Komentari su zatvoreni.