Večeras na 10. STEAM večeri o dizajnu i sinergiji struka

Približiti publici dizajn kao struku te ukazati na važnost dizajna, koliko nas on okružuje, a da toga nismo ni svjesni te na kraju koliko je bitna suradnja između dizajnera i svih ostalih struka – o tome i drugim temama možete čuti na 10. STEAM večeri, uz gošću, mladu Križevčanku, diplomanticu industrijskog dizajna Zrinku Zagorec, koja će se održati u petak, 28. travnja u opuštenoj atmosferi na 1. katu Caffe bara „Bull 23“ u Križevcima, s početkom u 20 sati. Tribinu će moderirati Ivana Dubravec, predsjednica uprave Zaklade za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“.

Zrinka Zagorec diplomantica je industrijskog dizajna na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, višestruko nagrađivana fotografkinja i spisateljica mlađe generacije. Od 2021. počela se baviti i filmskom scenografijom te iza sebe ima već nekoliko filmova. Tribina „O dizajnu i simbiozi struka“ dio je serijala kratkih tribina „STEAM večeri“ koji križevačka udruga P.O.I.N.T. sa Zakladom za lokalni razvoj i solidarnost „Volim Križevce“ i partnerima organizira u sklopu EU projekta „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“.

Projekt „SPARK – Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca“ provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.