Započele prijave za 15. Dan povrća Koprivničko-križevačke županije

U prostorijama Županijske uprave u petak, 7. lipnja održana je prva sjednica Organizacijskog odbora 15. Dana povrća Koprivničko-križevačke županije koju je vodio predsjednik Zdravko Matotan, a prisustvovao joj je zamjenik župana Darko Sobota te ostali članovi Odbora.

Na sjednici je odlučeno kako će se manifestacija održati 6. srpnja 2019. godine u Koprivnici, a razlika u odnosu na program prošle godine je u tome što će se stručna predavanja održati u jutarnjim satima prije otvorenja manifestacije, a ne poslijepodne kao prijašnjih godina.

Ova tradicionalna manifestacija posvećena je promociji proizvodnje povrća i razvoju domaće proizvodnje, a što se programa tiče, uz stručna predavanja u prostorima Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Koprivnica, u planu je promotivno-prodajna izložba na koprivničkom Zrinskom trgu uz nagrađivanje najljepše uređenih izlagačkih prostora, a kao i svake godine posjetit će se i obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja se bave povrtlarskom proizvodnjom.

Članovi Organizacijskog odbora na sjednici su razgovarali i o temama stručnih predavanja koje bi mogle biti zanimljive proizvođačima povrća, a tiču se rješavanja problema i izazova s kojima se susreću u svom radu. Značaju ulogu u programu imat će i tvrtka Podravka, obzirom na suradnju sa Županijom po pitanju povezivanja s obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, a Županija će predstaviti nove mjere po pitanju subvencije proizvodnje povrća. Također će se predstaviti program obrazovanja za povrćare Srednje gospodarske škole Križevci.

Pozivamo sve zainteresirane proizvođače da se prijave za sudjelovanje na 15. Danu povrća pomoću prijavnice koja se nalazi u privitku, a ispunjenu prijavnicu potrebno je dostaviti u Upravni odjel za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu,  Antuna Nemčića 5, 48000 Koprivnica najkasnije do 26. lipnja. 2019. godine.

Dan povrća kao edukativno promotivna manifestacija iz godine u godinu okuplja sve veći broj izlagača i sudionika, a prilika je to za razmjenu znanja i iskustva među proizvođačima povrća i stručnjacima. Upravo s ciljem poticanja razvoja domaće povrtlarske proizvodnje Županija i ove godine osigurava besplatni izlagački prostor na manifestaciji te predstavljanje izlagača u katalogu kako bi ih dodatno promovirala.

Vezano

Komentari su zatvoreni.