Županija i ove godine podržala natječaj za najljepše dječje putopise

U koprivničkom kinu Velebit u petak 24. svibnja održana je svečana dodjela nagrada  za najljepši dječji putopis „Putositnice 2019.“ Svečanost u organizaciji Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski i ove je godine podržala Koprivničko-križevačka županija te Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Grad Koprivnica i Podravka, a prisustvovao joj je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Kako je istaknuo u govoru, Županija s velikim zadovoljstvom sudjeluje u pokroviteljstvu    sedmog po redu skupa koji pokazuje ljepotu hrvatske riječi i jezika, posebice u literarnim radovima osnovnoškolaca.

„Naš poznati putopisac Antun Nemčić Gostovinski  je pokazao put svojim djelima, a vi ga na najljepši način slijedite. Čestitam svima koji ste sudjelovali, svi ste vi pobjednici. Čestitam i ravnateljici, svim djelatnicima i učenicima škole, radite s velikim entuzijazmom i imate mnogo projekata, želim da na taj način nastavite i dalje te da se opet vidimo iduće godine“, kazao je Ljubić.

U ime škole prisutnima se obratila ravnateljica Gordana Gazdić Buhanec koja je kazala kako je škola ponosna na natječaj koji tradicionalno organizira te na kvalitetu pristiglih literarnih radova, a u ime Grada Koprivnice prigodnim riječima i čestitkom obratila se zamjenica gradonačelnika Melita Samoborec.

U pisanju putopisa mogli su sudjelovati učenici 7. i 8. razreda osnovnih škola s područja Republike Hrvatske, a tema natječaja bile su putositnice s putovanja Lijepom Našom koje sadržavaju opis krajolika, ljudi i običaja te kulturnog i povijesnog bogatstva.

Povjerenstvo za prosudbu koje su činili predsjednica Branka Jakupec, profesorica hrvatskog jezika Đurđa Majcen te spisateljica Zdenka Čavić od pristiglih radova na natječaju, izabralo 10 najljepših putopisa učenika, od kojih je pet dobilo nagrade, a pet pohvale.

Vezano

Komentari su zatvoreni.