U Križevcima održana radionica o Garanciji za mlade i informacijskom alatu Youth Wiki

 

U prostoru Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Križevcima, u četvrtak, 23. svibnja održana je radionica o Garanciji za mlade i informacijskom alatu Youth Wiki kako bi se povećao broj informiranih mladih ljudi i njihovim mogućnostima. Radionicu su vodile viša stručna savjetnica za profesionalno informiranje i obrazovanje Mihaela Hrlec i Martina Car voditeljica informativnog centra Infodesk. Radionici su prisustvovale mlade nezaposlene osobe.

Istraživanje interesa i potreba mladih Koprivničko-križevačke županije pokazalo je kako 51% mladih razmišlja o pokretanju vlastitog posla, a 61% njih pokrenulo bi posao kad bi imali priliku primiti potporu. Relativno je skroman udio informiranih (34%) i onih koji ističu dostupnost informacija (43%), a samo 37% ih zna gdje mogu doći do određenih informacija.

Jedan od načina smanjenja nezaposlenosti je Garancija za mlade koja rješava pitanja nezaposlenosti mladih. Njome se sve osobe mlađe od 30 godina nastoji što brže aktivirati na tržištu rada. Brza aktivacija na tržištu rada osigurava veću motiviranost mlade osobe za traženjem posla i zapošljavanjem, kao i brzu nadogradnju znanja i vještina koje je osoba stekla tijekom obrazovanja. Pod brzom aktivacijom podrazumijeva se kvalitetna ponuda za posao (zapošljavanje, samozapošljavanje), naukovanje, pripravništvo, vježbeništvo i nastavak obrazovanja.

Kako bi se povećao broj mladih informiranih ljudi, Europska komisija kreirala je informacijski alat Youth Wiki kako bi se osiguralo bolje znanje, unaprijedilo prikupljanje i dostava podataka o nacionalnim politikama za mlade država članica Europske unije. Alat Youth Wiki pruža informacije o nacionalnim politikama, nacionalnim kontekstima, strateškim dokumentima i  programima podrške za mlade na način koji je prilagođen korisniku i redovito se ažurira.

Sukladno niskoj razini informiranosti Centar za mlade Križevci provodi projekt „InVolvEd-informiranje, volontiranje i educiranje“ kojemu je svrha podizanje kvalitete pružanih usluga volonterskih programa, informiranja i educiranja mladih.

Projekt se provodi u partnerstvu s Koprivničko-križevačkom županijom, Zavodom za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, udrugom K.V.A.R.K i suradnicima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (podružnica Križevci).

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.