Križevački kuglači rezervirani u nastavku sezone

Ozljede i bolesti ključnih igrača Kuglačkog kluba “Elektra” Križevci, blagdansko vrijeme koje je smanjilo ionako premali broj treninga, te neka kolektivna kriza rezultata uzrok su gubljenja tri utakmice nastavka prvenstva 3. Hrvatske kuglačke lige. Uz sve to, vidljiv je i očit napredak ostalih klubova lige kojima bolji uvjeti rada to i omogućavaju. Kuglačima iz grada bez kuglane u prilog ne ide niti “prevelika” želja za dokazivanjem, za pobjedom, ne bi li se na taj način došlo do toliko željene kuglane u Križevcima. U toj želji igrači jednostavno “pregaraju” na stazi, što rezultira osjetno lošijom igrom.

 Crni niz od tri uzastopna poraza, započeo je, moglo bi se reći već pobijeđenom utakmicom u Varaždinu, protiv KK “Elektre” Varaždin. Stari poznanik, u sva tri dosadašnja međusobna susreta darežljiv što se bodova tiče, ovoga puta je odlučio “zatvoriti pipu”. Ne možda toliko svojom dobrom igrom, koliko prevelikom dozom samopouzdanja/arogancije križevačke ekipe, uzimaju bodove kojih se nisu niti nadali. U rezultatu od 5:3 u korist ekipe imenjaka iz Varaždina, bodove za Križevce ugradili su Horvat, Knapić i Kadović, premda je jedino 551 srušeni čunj Z. Kadovića vrijedan spomena.

Osjetno bolje, ali još u velikom grču, Križevčani su odigrali i “domaću” utakmicu, protiv KK “Obrtnik” iz Varaždina. Ekipni rezultat se popravio u odnosu na prethodnu utakmicu, međutim, protiv kluba sa samog vrha ljestvice trebao je veći doprinos svih igrača. Još jedan poraz Križevčana 5:3 uz pobjede Horvata, M. Kirina i Sankovića.

Neugodna ekipa “Ivančice” iz Ivanca, ne poznata kuglana, i “voda u ušima”, bili su dobri preduvjeti za novi poraz križevačkih kuglača u nastavku sezone. Domaćin pak, motiviran lošijim igrama gostujuće ekipe, igra i iznad svojih mogućnosti, te ih i u 3. utakmici nastavka sezone ostavlja bez bodova. Jedine pobjede u ukupnom rezultatu 6:2 ostvarili su otac Marijan i sin Dejan Kirin.

Ovako duga bodovna “suša” ne pamti se od postanka kluba i hitno ju je trebalo prekinuti, a s ova tri uzastopna poraza ozbiljno je kompromitiran odlično odigran prvi dio sezone.

U najgorem trenutku u goste dolazi KK “Željezničar” iz Čakovca. Klub koji u nastavku prvenstva ne zna za poraz i na krilima mladih talentiranih igrača ozbiljno i opravdano cilja na vrh ljestvice.

U borbi za prijeko potrebne bodove Križevčani pokazuju igru od koje se u protekle tri utakmice nije mogla vidjeti niti sjena. Svaki igrač se bori do posljednje kugle, što rezultira i najvećim ikad postignutim rezultatom (ne treba posebno isticati da je postignut najbolji ekipni rezultat kola). Utakmica koja je završila visokom pobjedom Križevčana 6:2, bila je izjednačena do samog kraja. Nijanse su odlučivale svaki set, ali te nijanse su u konačnici ipak odlazile na stranu domaćina.
Pobjede su upisali Posavec, Kadović, Kirin M. i Sanković, premda svi postignuti rezultati daju veliku dozu, bitno narušenog samopouzdanja, pred sljedeću utakmicu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.