Oružje u školi – i bokser je opasan

Prošloga petka u križevačku Srednju školu Ivana Seljanca jedan je maturant unio pištolj, što je neke učenike uznemirilo pa su obavijestili roditelje. Za incident je tijekom vikenda doznala i javnost jer se pročulo da učenici nose oružje, ali mjerodavni nisu učinili ništa.

Majka učenika koji je svojim očima vidio pištolj, za kojeg se (još) nije znalo je li opasan, priopćila nam je, moleći nas za diskreciju, da joj je sin jedva smogao snage reći što je bilo, priznajući da ga je strah.
– Nije mi svejedno, jer čim je dijete donijelo pištolj, ne može se znati na što je sve spremno – kaže majka i pita se jesu li išta znali razrednica i ravnatelj.
Ravnatelj Brunoslav Sabolek kazao je da je policija u školi bila u utorak, te da je ustanovila da je riječ o plastičnom pištolju. Nosio ga je 18-godišnjak, sin, priča se, jednog dužnosnika, a za kojeg je Sabolek kazao da se “očito htio izraziti na krivi način, kad ne može putem glazbe ili umjetnosti.” Međutim, ravnatelj nije rekao da je kod tog učenika policija našla i bokser!

Riječ je o metalnom oružju, poznatom u radikalnim navijačkim krugovima, koje služi za zadavanje udaraca ili ozljeda. Križevački maturant imao je, navodi se u policijskom izvješću, crni bokser, koji je neovlašteno nabavio, a križevački policijski načelnik Abel Car kazao nam je da će, jer je riječ o hladnom oružju, protiv đaka biti podnesen optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o oružju.
Početkom školske godine u istoj je školi jedan učenik zaradio ukor jer je raspršivao sprej, a sumnjalo se na suzavac. Sabolek je napomenuo da je to bila psina sa “sprejem kojim se djevojke koriste za samoobranu”, što je potvrdila i policija.
Premda nitko ne želi tvrditi da su takva zbivanja specifična za jednu školu, činjenica je da su učenike potresla, a roditelje navela da se zapitaju jesu li im djeca sigurna.

Ravnatelj SŠ Ivana Seljanca Brunoslav Sabolek na naš je upit o zbivanjima u školi najprije mailom odgovorio kako svaki odgojni problem rješavaju timski uz eventualnu pomoć drugih subjekata, te poštuju učenikovu osobnost i privatnost. Molio je da ne objavljujemo priče rekla-kazala, tražeći i da odamo svoj izvor. Kasnije je telefonski kazao da je policija bila i obavila svoj posao.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.