Ekipa mladih Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga uspješna na državnom natjecanju Hrvatskog Crvenog križa

Na 23. Državnom natjecanju mladih iz prve pomoći koje je održano od 10. do 12. svibnja u Našicama sudjelovala je ekipa Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci. Ekipa koju je vodila i uvježbavala njihova mentorica, profesorica Jelkica Štironja natjecala se u kategoriji mladih, a u ekipi su bili: Tena Vurnek, Adela Balić, Marta Koprić, Laura Vukelja, Nikola Horvat, Karla Harča.

Ekipa se plasirala na državno natjecanje pobjedom na gradskom/općinskom natjecanju koje je održano u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec te pobjedom na međužupanijskom natjecanju koje je održano u Osnovnoj školi Ljudevita Modeca Križevci.

23. Državno natjecanje mladih započelo je svečanim mimohodom kroz grad domaćin- Našice uz koji je domaćin bila i Osnovna škola Dore Pejačević. Natjecalo se 126 mladih koji su bili raspoređeni u ukupno 21 ekipu u kategorijama pomladak (osnovne škole) i mladi (srednje škole).

Natjecanju je prethodilo predstavljanje gradova iz kojih ekipe dolaze kako bi se svi kandidati međusobno upoznali i stekli nova poznanstva i prijateljstva, što je i jedan od ciljeva natjecanja.

Ekipa GDCK Križevci svoj grad je predstavila Križevačkom čunčanom čipkom te križevačkom Hedona čokoladom. Lijepo uređen izložbeni prostor privukao je poglede mnogih sudionika, a primljene su i pohvale za uređenje i izlaganje.

Samo natjecanje održano je u subotu 11. svibnja. Ekipe su testirane u teoretskom dijelu vezanom uz Pokret Crvenog križa i praktičnom dijelu vezanom uz prvu pomoć. Od prve razine natjecanja sve do Državnog natjecanja ukupno je sudjelovalo 234 ekipe mladih, a deset ih se plasiralo na Državno natjecanje. Naša ekipa osvojila je odlično sedmo mjesto.

Zahvalu i motivaciju mladima za daljnji rad izrekao je i dr. Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog Crvenog križa koji je istaknuo kako su oni pravo bogatstvo jer posjeduju znanja i vještine kojima mogu spasiti život, a to je jedno od najvažnijih poslanja njihovog volonterskog rada.

Gradsko društvo Crvenog križa Križevci iznimno je ponosno na ovaj rezultat te čestita cijeloj ekipi, kao i mentorici na ovom lijepom rezultatu uz zahvale za sav trud i vrijeme koji su uložili u pripreme za ovo natjecanje.

Vezano

Komentari su zatvoreni.