U županijskoj upravi održan prijem za olimpijce križevačke gimnazije

U prostorijama Županijske uprave u utorak 14. svibnja župan Darko Koren sa zamjenikom župana Ratimirom Ljubićem te suradnicima održao je prijem za učenike križevačke Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog koji su na državnim natjecanjima iz matematike, fizike i informatike ostvarili iznimne rezultate. Križevački gimnazijalci postigli su sjajan uspjeh plasiravši se na Hrvatsku matematičku olimpijadu i Hrvatsku informatičku olimpijadu te europsku i međunarodnu Olimpijadu iz fizike.

Župan je čestitao učenicima, mentorima i ravnateljici na rezultatima, trudu i odricanju koje su iskazali kroz fantastičan uspjeh i rezultate, napomenuvši kako je ponosan što su mladi križevački gimnazijalci nositelji dobrih vijesti koje će sigurno motivirati i ostale učenike da krenu njihovim stopama uspjeha.

„Veseli nas što vas možemo ugostiti jer ostvarili ste sjajne rezultate u prestižnim disciplinama. Kao Križevčanin sam ponosan jer ste potvrdili da su Križevci prepoznatljivi po prosvjeti i obrazovanju koji su uvelike obilježili te utjecali na razvoj grada. Križevci su dali brojne velikane iz tih područja, a vjerujem kako su i danas s  nama ljudi koje će povijest pamtiti. Zahvaljujem vašim mentorima i ravnateljici na  znanju koje prenose na generacije i siguran sam kako ovo nije zadnji puta da se vidimo. Hvala i medijima koji prate ovakve sadržaje koji uistinu mogu biti izvor optimizma“, naglasio  je župan.

V.d. ravnateljice Suzana Knežević zahvalila se na pozivu u Županijsku upravu te potpori koju pruža kao osnivač ustanove, dodavši kako križevačka Gimnazija već dugi niz godina postiže iznimne uspjehe na državnim natjecanjima zbog čega su jako ponosni.

„Mnogo nam znači ovaj poziv, pokazali ste da vam je znanje i izvrsnost bitno i puno vam hvala na tome. Naša je Gimnazija ove godine imala čak 32 učenika na državnim natjecanjima, a naša tri gimnazijalca koja su danas s nama su najuspješniji i zbog svojih iznimnih rezultata na državnoj razini pozvani su i u najviši olimpijski rang natjecanja. Mateo Kovačić će nastupiti na Hrvatskoj olimpijadi iz matematike, Marin Meštrović na Hrvatskoj olimpijadi iz informatike, a njegov brat blizanac Luka Meštrović je na temelju prošlogodišnjih rezultata pozvan na europsku Olimpijadu iz fizike u Latviju te na svjetsku Olimpijadu  iz fizike u Izrael. Ukupno, njih trojica su sudjelovali na čak 12 državnih natjecanja, vrhunski su učenici koju su  u suradnji s mentorima polučili iznimne rezultate. Oni su kruna našeg uspjeha u ove četiri godine“,  kazala je ravnateljica.

Profesori mentori Bruno Marinković i Milan Đurić su kazali kako iza uspjeha njihovih učenika stoji  velik rad tijekom cijele godine te kako građani možda nisu dovoljno svjesni koliko su takvi  uspjesi  bitni za križevačku Gimnaziju, grad Križevce, ali i cijelu Koprivničko-križevačku županiju. Dodali su kako je konkurencija ostalih prestižnih škola vrlo jaka jer imaju cijele sustave koje financijski i logistički prate učenike na natjecanjima, no unatoč tome križevački su gimnazijalci marljivim radom pokazali da prema razini znanja spadaju u sam vrh u Hrvatskoj.

Nakon mentora, predstavili su se i križevački gimnazijalci  te opisali koliko su truda uložili da bi došli do rezultata uz napomenu kako planiraju svoje školovanje i akademski razvoj nastaviti na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.

Luka Meštrović je na državnom natjecanju iz fizike osvojio 3. mjesto te ušao u hrvatsku reprezentaciju koja će se natjecati na europskoj Olimpijadi iz fizike u Latviji te na međunarodnoj Olimpijadu iz fizike u Izraelu, dok je njegov brat Marin Meštrović na državnom natjecanju iz informatike osvojio 6. mjesto te dobio poziv za Hrvatsku informatičku olimpijadu.  Mateo Kovačić je na državnom natjecanju iz matematike osvojio 3. mjesto čime je zaslužio i poziv za Hrvatsku matematičku olimpijadu. Gimnazijalci su na kraju još jednom zahvalili županu na pozivu i pomoći koju Županijska uprava pruža te naglasili kako se područjima kojima se planiraju baviti misle dalje razvijati u Hrvatskoj.

Vezano

Komentari su zatvoreni.