Rajn: ‘Gradnja nadvožnjaka ulazi u treću fazu, ulaz u Križevce izgledat će modernije’

Gradonačelnik Mario Rajn i voditelj projekta ispred investitora Hrvatskih cesta d.o.o. Ozren Gverić obišli su danas gradilište nadvožnjaka u Križevcima i dali izjave za medije.

O značaju ovog projekta za Križevce gradonačelnik Rajn je rekao: „Nakon 40 godina iščekivanja, stajanja na rampi i određene nesigurnosti prilikom ulaska u grad, drago mi je da ulazimo u izgradnju treće faze nadvožnjaka. Zahvaljujem Hrvatskim cestama na kvalitetnoj suradnji i partnerskom odnosu. Treća faza su spojne ceste koje Grad Križevci financira iz svog proračuna, a jednom kad se završi cijeli projekt, imati ćemo zaista bitno drugačiji ulaz u grad”, rekao je Rajn pa dodao:

img-3022

Svi oni koji dolaze kao turisti, gosti ili putnici kroz naš grad imati će nesmetan ulaz u grad i jednu drugačiju vizuru grada budući da će cijelo ovo područje s izgradnjom nadvožnjaka, s kružnim tokom na križanju Tomislavove i Gundulićeve ulice, s izgradnjom novog parka pored Željezničkog kolodvora i novog parkirališnog prostora pored samog kolodvora, siguran sam da će u sljedećih godinu dana ovaj ulaz u grad izgledati bitno drugačije, modernije i ono što grad Križevci zaista zaslužuje.“

Rajn je ujedno zahvalio Hrvatskim cestama na kvalitetnoj suradnji i partnerskom odnosu pri provedbi ovog značajnog projekta. Sam projekt je predstavio njegov voditelj Ozren Gverić:

Investicijski građevinski projekt koji provode Hrvatske ceste predstavlja izmještanje državne ceste D22. Ova cjelokupna izgradnja u duljini 950 metara zapravo predstavlja prometni, cestovni spoj grada Križevaca sa brzom cestom, odnosno državnom cestom D10. Sve to se provodi preko deniveliranog novog raskrižja pošto se radi o križanju državne ceste i željezničke pruge od međunarodnog značaja.

img-3029

Centralna građevina na toj denivelaciji je upravo cestovni nadvožnjak čija duljina je 206 metara i u fazi smo dovršetka donjeg ustroja i montaže nosača. Počeli su radovi i na gornjem ustroju. Cjelokupnom trasom od 950 metara bit će izgrađene obostrano pješačko-biciklističke staze. U sklopu toga radi se i most preko potoka Vrtlin i rekonstrukcija Gundulićeve ulice kao nova priključna prometnica prema željezničkom kolodvoru u Križevcima. Sama investicijska vrijednost koju financiraju Hrvatske ceste iznosi blizu 49 milijuna kuna zajedno sa stručnim nadzorom i rok završetka bi trebao biti 13. lipnja.“

Izvođač radova su Zagorje gradnja d.o.o. i Geotehnika d.o.o., stručni nadzor je provjeren tvrtki Investinženjering d.o.o., a projektant je Institut IGH d.d., objasnio je Ozren Gverić i zahvalio Gradu Križevcima na suradnji kao i svim tvrtkama čije su instalacije postavljene na ovom području.

img-3026img-3030img-3032

Vezano

Komentari su zatvoreni.