Otvoren križevački Advent

Otvoren je Advent u Križevcima! Paljenjem lampica i uz nastup učenika Glazbene škole Alberta Štrige počela su, sad već tradicionalna prosinačka događanja na Strossmayerovom trgu.

Uživajte i ove godine. Pazimo jedni na druge, neka ovo najljepše doba u godini bude prilika za ljubav, druženje i osmijeh”, poručio je gradonačelnik Mario Rajn. Direktorica Turističke zajednice grada Križevaca Olinka Gjigaš pozvala je Križevčane na brojna događanja koja su pripremili na petom za redom Adventu u Križevcima i obećala da ove godine s trga nitko neće otići gladan ili žedan.

Nakon paljenja lampica trg se zabijelio, ali ne od bijelih pahulja, već od bijelih balona koji su pušteni s prozora Turističko-informativnog centra. Otvoreno je i klizalište koje je i ove godine besplatno jer su sredstva za najam leda osigurana EU projektom “Cross-border wine routes 2”. Upravo zahvaljujući tom projektu, ovogodišnja manifestacija je u znaku promocije vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós, pa će se tako održati nova događanja pod nazivom “Večeri klizanja & kuhanog vina” s bogatim programom raznih događanja eno-gastro tematike s ciljem promocije vina, ali i drugih proizvoda vinskih cesta Križevci-Kalnik-Orehovec i Villány-Siklós.

U sklopu Adventa održat će se humanitarne akcije, tradicionalni Božićni sajam, predstave za djecu, dolazak sv. Nikole i Djeda Božićnjaka, Moto mrazovi, plesni nastupi, doček Nove godine za djecu u podne uz predstavu i animaciju kao i tradicionalni doček Nove godine na Strossmayerovom trgu u ponoć uz koncert Đanija Stipaničeva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.