Učenici Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci posjetili Lonjsko polje i Čigoč-selo roda u sklopu projekta „I ja odvajam!“

Dana 2. svibnja 2019. učenici šestog razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci posjetili su Lonjsko polje te Čigoč selo roda u sklopu projekta „I ja odvajam!“ čiji korisnik je Grad Križevci. Učenici su izlet osvojili kao nagradu za pobjedu u natjecanju u izradi stvari od prethodno sakupljenog otpada. Natjecanje je održano u križevačkim osnovnim školama te u školi u Svetom Ivanu Žabnu u izradi kreativnih stvari od prethodno sakupljenog otpada.

Prilikom posjete učenici su imali pregršt aktivnosti poput kratkog predavanja o rodama, promatranja roda dalekozorom, obilaska sela i brojenje gnijezda, razgledavanja okućnica pod vodstvom stručnog edukatora, edukativne igre “Rodina pustolovina”. Nakon upoznavanja europskog sela roda, učenici su posjetili i retenciju Lonjskog polja u selu Mužilovčici te samo polje.

Projekt „I ja odvajam!“ je projekt kojim se provode izobrazno-informativne aktivnosti radi osvješćivanja građana grada Križevaca i općine Sveti Ivan Žabno o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom. Naglasak projekta je na sprječavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju otpada u kućanstvima, kućnom kompostiranju i ponovnoj upotrebi predmeta, a sve u cilju smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište „Ivančino brdo“ u Križevcima.

Vrijednost projekta je 547.346,72 kune, a 84,9 posto odnosno 465.244,71 kuna je sufinancirano iz Kohezijskog fonda.

Vezano

Komentari su zatvoreni.