Vrući planovi ‘Ledene kraljice’

Tvornica sladoleda Ledena kraljica iz Križevaca ulazi spremna u ljetnu sezonu, koja je za proizvođače ledenih poslastica udarna zbog povećanje potražnje i potrošnje tijekom vrućih mjeseci. Križevačku tvornicu smještenu tik uz napuštene pogone Čelika prije tri godine je od jednog lokalnog poduzetnika preuzeo zagrebački Stanić, ponajveći hrvatski distributer hrane i robe široke potrošnje. Novi vlasnički odnosi zadržali su osnovu proizvodnje uz ulaganja u obnovu pogona.

"Uz sladoledni pogon ovamo je premješten i pogon za preradu i konfekciju smrznute ribe, a sama je tvornica i dijelom rekonstruirana" – kaže direktor tvrtke Branislav Perčinlić. Nastavlja da je novi vlasnik naslijedio poslovnu poziciju od tvrtke Yeti, potičući poboljšanje kvalitete proizvoda.
"Uveli smo sustav HACCP, koji jamči zdravstvenu ispravnost i kvalitetu hrane, nužan i prema Zakonu o hrani te smo promijenili dizajn i ambalažu sladolednih pakiranja, kako bismo bili prepoznatljiviji na tržištu" – napominje Perčinlić.

Voditelj pogona Željko Šamec objasnio nam je da se sladoledi robne marke Yeti proizvode u dvanaestak okusa, rađeni su s domaćim šećerom te uvoznim mlijekom u prahu s obzirom na to da je domaće ove godine skuplje.
Yeti će se i dalje prodavati samo u velikim, tzv. obiteljskim pakiranjima od 1, 2 ili 4 litre, pa ga se ne može probati na štapiću ili kornetu, što bi zacijelo bilo praktičnije.

No, u vodstvu tvornice zadovoljni su plasmanom marke jer je ima u domaćem KTC-u, a odnedavno i u Plodinama, koje ga prodaju kao vlastitu robnu marku.
To, kaže Perčinlić, povećava vidljivost proizvoda među konkurencijom. Yeti se, zaključuje direktor, bori za svoj dio kolača među sladolednim proizvođačima, i cilj mu je ove godine otkinuti još veći dio udjela na tržištu, kojim i dalje vlada zagrebački prehrambeni div Ledo.

Na poslovima proizvodnje sladoleda i prerade i konfekcije ribe u Ledenoj kraljici trenutno radi 20 ljudi, od kojih pet sezonaca. Zajamčena je plaća od 2600 kuna, kaže direktor, dodajući da se sada sladoled radi u jednoj smjeni, s kapacitetom od 5 tisuća litara dnevno, što će biti povećano s vrhuncem sezone. Uprava tvornice radi na dobivanju norme za 1. kategoriju objekta u skladu s normama EU o proizvodnji životinjskih komponenata, što se očekuje još tijekom ove godine.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.