U ponedjeljak književna večer s Mirom Gavranom

Ogranak Matice hrvatske u Križevcima poziva u ponedjeljak, 5. lipnja 2017. godine u Multimedijsku dvoranu Gradske knjižnice “Franjo Marković” na predstavljanje knjige “Nekoliko ptica i jedno nebo” Mire Gavrana, uz razgovor o književnosti i kazalištu. Uz samog autora na tribini gostuje glumica Mladena Gavran. Početak je zakazan za 19 sati, a ulazak je slobodan.

Miro Gavran (Gornja Trnava, 1961.) hrvatski dramatičar, romanopisac, pripovjedač i pisac za mlade. Diplomirao je dramaturgiju na Akademiji za kazalište, film i televiziju u Zagrebu. Najizvođeniji je suvremeni hrvatski dramatičar u zemlji i inozemstvu u proteklih petnaestak godina. Djela su mu prevedena na 38 jezika, a knjige su mu imale više od 150 izdanja u Hrvatskoj i inozemstvu.

Dosad je imao više od 300 kazališnih premijera širom svijeta, počev od Zagreba, Rotterdama, Maribora, Washingtona, Pariza, Krakova, i Sofije pa sve do Bombaja, Buenos Airesa, Ljubljane, Pečuha, Bratislave, Waterforda, Atene, Sarajeva, Novoga Sada, Podgorice, Mostara, Beča, Budimpešte, Bautzena, Moskve, Rio de Janeira… Njegove predstave vidjelo je više od tri milijuna gledatelja.

Jedini je živući pisac u Europi koji ima kazališni festival njemu posvećen, na kome se igraju isključivo predstave nastale prema njegovim tekstovima, a koji od 2003. djeluje u Slovačkoj u Trnavi, od 2013. u Poljskoj u Krakovu, a od 2016. u Češkoj u Pragu, pod nazivom Gavranfest.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.