Na središnjim gradskim trgovima obilježen Nacionalni dan hitne medicinske službe

Zavod za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije raznim je aktivnostima na središnjim gradskim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu u subotu, 27. travnja obilježio Nacionalni dan hitne medicinske službe, čemu su prisustvovali župan Darko Koren, zamjenici župana Darko Sobota i Ratimir Ljubić, predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar te županijske pročelnice.

Djelatnici  Zavoda i  ravnateljica Mirjana Hanžeković županu i suradnicima prezentirali su rad hitne medicinske službe te pojasnili s kakvim se sve hitnim stanjima susreću na terenu. Informirali su ih i o osnovnim mjerama održavanja života uz upotrebu AVD uređaja, prezentirali  vozila i medicinsku opremu te mjerili tlak i šećer. Zavod se može pohvaliti i s kompletno obnovljenim voznim parkom u koji je prošle godine stiglo osam novih vozila, a sva ta ulaganja najbolje pokazuju opredjeljenje Županije ulaganju u zdravstveni sustav i podizanje standarda pružanja zdravstvenih usluga.

Hrvatski sabor je 2013. godine 30. travanj proglasio Nacionalnim danom hitne medicinske službe čime se Hrvatska pridružila nizu svjetskih zemalja koje nastoje senzibilizirati javnost o važnostima i specifičnostima ove iznimno odgovorne i teške djelatnosti.

Služba ureda župana

Vezano

Komentari su zatvoreni.