Održana završna konferencija projekta ‘Prilika za sve’

IMG_1156_prilika_za_sve_projekt_pomagac_nastava_teskoce_u_razvojuU prostorijama Županijske uprave održana je završna konferencija projekta „Prilika za sve“ kojim su u protekloj školskoj godini osigurana 39 pomoćnika u nastavi za 79 učenika s poteškoćama u razvoju. Cilj projekta ukupne vrijednosti 1.931.183,74 kune bio je pružiti stručnu podršku učenicima s poteškoćama u razvoju za ravnopravno uključivanje u rad i obrazovni sustav u osnovnim i srednjim školama kojima je Koprivničko-križevačka županija osnivač:
– S obzirom na naše generalno opredjeljenje prema obrazovanju, ovo je sigurno jedan od važnijih elemenata tog našeg opredjeljenja i drago mi je da ste ga zapravo svi skupa na ovaj način prihvatili i doživjeli kao nešto izuzetno važno za našu zajednicu. Zajednicu za koju skrbimo u ovom segmentu školstva na način na koji nabolje znamo i možemo, istaknuo je koprivničko-križevački župan Darko Koren.

IMG_1149_prilika_za_sve_projekt_pomagac_nastava_teskoce_u_razvojuU ime svih škola partnera u projektu, obratio se ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Ratimir Ljubić koji je naglasio kvalitetu pomoćnika u nastavi te istaknuo kako bez pomoćnika velik dio učenika ne bi mogao pohađati školu ili završiti nastavu. Nakon uvodnog dijela, projektne aktivnosti kao i rezultate projekta „Prilika za sve“ prezentirala je voditeljica projekta Ana Mušlek te pri tome zahvalila svima partnerima u projektu, pomoćnicima u nastavi te Koprivničko-križevačkoj županiji na provedbi ovog projekta.

IMG_1153_prilika_za_sve_projekt_pomagac_nastava_teskoce_u_razvojuProjekt „Prilika za sve“ započeo je s provedbom 4. rujna 2015. godine, a nositelj projekta bila je Koprivničko-križevačka županija dok su partneri u projektu bili PORA Razvojna agencija Podravine i Prigorja te 15 osnovnih i šest srednjih škola kojima je Županija osnivač. Prema informacijama iz županijske uprave, projekt prijavljen na natječaj i za sljedeću školsku godinu.

Vezano

Komentari su zatvoreni.