Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci održalo godišnju skupštinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Križevci u petak je održalo 145. godišnju skupštinu. Sva izvješća opširno su predstavljena i jednoglasno usvojena, kao i plan rada za 2019. godinu. Skupštinom je predsjedavao potpredsjednik DVD-a Križevci Božidar Štubelj. Za novu članicu Nadzornog odbora izabrana je Božica Kranjec.

Dodijeljene su i spomenice za višedesetljetni rad u DVD-a Križevci, a na kraju skupštine uslijedili su pozdravni govori. Prigodnim riječima obratili su se vatrogasci iz DVD-a Tisno, DVD-a Rovinjsko Selo i slovenskog DVD-a Šempeter.

Bivši zapovjednik JVP Križevci Ivan Pečarić istaknuo je kako je potrebno zajedništvo kako bi se doveo u red Vatrogasni dom koji godinama propada.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Križevaca Ivan Mužić rekao je kako Društvo ima 145. godina. „Vatrogasna zajednica grada broji 34 dobrovoljna vatrogasna društva i preko 3000 vatrogasaca i svaki sedmi stanovnik je vatrogasac. Zato smo najvatrogasniji grad u Hrvatskoj,“ kazao je Mužić.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Goran Matoničkin uputio je čestitke kazavši kako najvatrogasnije društvo u Koprivničko-križevačkoj županiji zaslužuje veliki skup.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Križevaca Marko Katanović napomenuo je kako je bivši križevački gradonačelnik i saborski zastupnik Branko Hrg vatrogasac, a da je i sadašnji zamjenik gradonačelnika Mario Martinčević vatrogasac. „Prije su se financijski pratili vatrogasci, prate se i danas, a pratit će se i sutra. Svima čestitke, provedite blagdane u miru,“ poručio je Katanović.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško rekao je kako Grad u zadnje dvije godine ulaže u obnove domova u naseljima. „To sve skupa nije dovoljno za obnovu doma u Križevcima. Nije se još pronašao neki europski fond, ali za 150. godišnjicu, ako se svi skupimo, vjerujem da ćemo dom obnoviti,“ kazao je zamjenik Šaško.

Zamjenik koprivničko-križevačkog župana Ratimir Ljubić rekao je kako se malo društava u Hrvatskoj može pohvaliti s bogatom tradicijom: „Vatrogasci su kroz povijest bili nosioci protupožarne zaštite, ali i društvenog života. Čestitam nagrađenima, ali posebno čestitam mladeži koja je tu i DVD Križevci se ne treba bojati za svoju budućnost.“

Saborski zastupnik Branko Hrg kazao je kako su stariji vatrogasci ugradili dio svojeg života u DVD: „To je poruka i mladima da čuvaju što je stvarano kroz godine. Aktivno je djelovanje DVD-a 145. godina, rada s mladima, odgoja djece, stvaranje humanih ljudi. Imamo sreću da nam broj članova raste i to je fenomen.“

Predsjednik DVD-a Križevci i zapovjednik JVP Križevci Ivan Matosović rekao je kako se uvjeti življenja mijenjaju iz dana u dan: „Organizirali smo humanitarni turnir za našu preminulu članicu, a prihod smo donirali COOR-u. Još je bolja suradnja s pobratimljenim društvima i odlična je suradnja s osnovnim i srednjim školama.“

Napomenuo je kako je JVP Križevci prošle godine imao 108 vatrogasnih intervencija te su četiri puta pomagali kolegama profesionalcima. Ujedno je zahvalio na dobroj suradnji Vatrogasnoj zajednici i Gradu Križevcima.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.