Marin Meštrović šesti na državnom natjecanju iz informatike, pozvan na Hrvatsku informatičku olimpijadu

U Primoštenu je od 19. do 22. ožujka 2019. godine održano državno natjecanje iz informatike za učenike osnovnih i srednjih škola, gdje su se natjecali učenici u tri područja te ukupno u 21 kategoriji. Najbolji učenici u svim kategorijama su nagrađeni.

Na natjecanju su nastupila i dva učenika Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci – u kategoriji “Algoritmi – 4. razredi” 6. mjesto je osvojio Marin Meštrović, dok je u kategoriji “Algoritmi – 3. razredi” 8. mjesto osvojio Mateo Kovačić. Mentor križevačkim gimnazijalcima je Milan Đurić.

– Bilo mi je zabavno na državnom, upoznao sam dosta ljudi, sklopio nova prijateljstva. Zadaci su bili izazovni i uglavnom zadovoljan sam s ovom godinom, istaknuo je za Križevci.info Marin Meštrović, kojem je ovo treći nastup na državnom natjecanju iz informatike. Također je nastupio na Hrvatskom otvorenom natjecanju iz informatike gdje je osvojio visoko 5. mjesto.

Spomenimo da je Meštrović zbog ovih plasmana pozvan i na 25. Hrvatsku informatičku olimpijadu – HIO 2019 koje će se održati 13. i 14. travnja u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog saveza informatičara, po uzoru i u skladu s pravilima svjetske i regionalnih informatičkih olimpijada.

Na ovom natjecanju sudjelovat će 25-30 učenika srednjih škola, najuspješnijih na nacionalnim natjecanjima provedenima u školskoj godini 2018./2019. Šest do deset najbolje plasiranih učenika na Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi steći će pravo sudjelovanja na izbornim pripremama kroz koje će se odrediti članovi hrvatske informatičke reprezentacije srednjoškolaca koji će zastupati Republiku Hrvatsku na međunarodnim informatičkim natjecanjima u 2019. godini.

– Spremam se još od prvog razreda za natjecanje iz informatike, krenuo sam od najlakših zadataka i postepeno nadograđivao znanje i ideje, otkrio je Meštrović kako je razvio potrebna znanja i vještine u algoritamskom rješavanju problema.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.