Nakon petka konačno bez obilazne vožnje preko Glogovnice

Most Cubinec

KRIŽEVCI – Za petak je zakazan tehnički pregled novoga mosta preko Glogovnice u križevačkom naselju Cubincu, čija je gradnja počela prije skoro dva mjeseca. Podsjećamo, stari most na državnoj cesti broj 22 prema Svetom Ivanu Žabnu urušio se još početkom ožujka, a iako se najavljivao hitni i skraćeni postupak od crtanja projekata do javnog natječaja, strojevi i radnici križevačke građevinske tvrtke Radnik na radilište su izašli tek jesenas, te prema riječima člana Uprave Ivana Knoka, unatoč nesklonom vremenu uspjeli postići ugovorene rokove.

– Mi smo 23. 9. potpisali s Hrvatskim cestama ugovor na oko 1,180.000 kuna, početak radova je bio 24. 9. i rok je bio 50-tak radnih dana. Evo, radovi su pri kraju, danas se vrši završno asfaltiranje i na neki način smo u roku s onim što smo dogovorili kroz izvođenje radova, kaže I. Knok.

To je postignuto među ostalim i radnim subotama, pa i nedjeljama. Novi most bit će i znatno sigurniji za pješake, koji neće morati čekati da njime prvo prođu vozila.

– Most će imati dvije pješačke staze po 1,7 m, širina prometnica je 6,6 m, dakle ukupno je most širine deset metara i dugačak je 10,6 m. Radilo se pilotiranje s klasičnim betoniranjem, dakle sve ono što je potrebno da bi na ovakvoj državnoj cesti zadovoljilo se sve one propise koji su bitni za sigurnost prometa, veli Knok.

Što se izvođača posla tiče Knok očekuje da tehnički pregled u petak protekne bez ikakvih primjedbi, a hoće li novi objekt biti odmah otvoren za promet, ili će se čekati službeni rok njegove primopredaje – ovisi isključivo o Hrvatskim cestama. Kako neslužbeno doznajemo u križevačkoj gradskoj upravi, vrlo je izvjesno da od petka sav promet više neće morati obilaznim cestama. (RKC)

20 godina CSF
Vezano
13 komentara
  1. xy piše:

    baš tak, kaj bi se svugdje trebali samo političari slikati ! dajte poslikajte malo one koji su crtali most,koji su gradili subotom i nedjeljom i ostale koji su zaslužni da je to dovršeno u najkraćem mogućem roku, a onad tek političari …

    1. stojan piše:

      Političari kao protagonisti najinkriminiranije profesije još uvijek kod građana izazivaju strahopoštovanje i ne mogu se oteti dojmu da su poklonici jednom virtualnom egu ovovremenskih uglednika, iza čega se krije nemoral i kriminal najgore vrste! Po čemu to vodeći političari Grada, Županije i Države zaslužuju baš sve što su si dodijelili, od zaštićenih mirovina, lagodnog života, priznanja i nagrada, spomen obilježja,,,!? Osobno bi mi stvarno bilo najdraže da vrpcu presjeće jedan od tesara koji se ističe etikom struke i majstosrstva! Može li se stvarno dogoditi u ovoj banaanko Državi da jenom u prvi plan dođe već davno zaboravljeni radnik!?

  2. stojan piše:

    Evo prilike da se na otvorenju pojave, ponajviše sami mještani Cubinca, te da sami otvore puštanje mosta u promet. Zašto bi to bila ekskluziva samozvanih veličina, koje uostalom dnevno devalviraju pred očima čitave javnosti!

  3. TvTorba piše:

    križevačka djevojačka straža već stupa ispred gradske uprave i sprema se čuvati most od mrskih križevačkih komunjara… Presvetli a kaj se ti stalno buniš, pa sad buš videl kad ovi u Gradskoj upravi popale računala koliko bude za čas komentara, u ovom gradu je sve folklor pa tak i komentari 🙂

    1. Presvetli piše:

      Nije da se bunim, al me vužge ovo prepucavanje retardiranih stranačkih vojnika, hebate pa njima je bitnija pripadnost stranki nego dobrobit građana, e na to pobedasam, a još kad vidim da im je doseg srednja škola ili osmoljetka s nekom dopisnom kao gospon vuk, moraš se s pravom zapitati, pa kaj maloumnici i osobe ograničene u razmišljanju vode ovaj grad skup sa okolinom i kad to vidiš jedino moreš zaključiti da smo nehebali svi skupa sa mnom 😉

  4. Presvetli piše:

    U ovom gradu se niti promet ne može normalizirati bez “pametnih” plitičkih potrčka hss-a i sdp-a , pa ljudi dajte se malo poslušajte.

  5. Petar piše:

    free, nakon današnjeg majdakovog nastupa u emisji na Radio Križevcima, mislim da bi im bilo vrlo pametno da imenuju svojevrsnu “gradsku vladu u sjeni” i pomognu građanima da ih ova nesposbna gradska vlast ne oguli do kraja. A ja sam samo komentirao Izjavu pročelnika Anđelka Nerve koji neme pojma što se dešava u Koprivničkoj ulici koja mu je dvjesto metara od kuće.

  6. Aspro piše:

    Hvala Ti,Veliki Manitu!!!Neznam sto ovaj komentar koji je opterecen komunjarama radi ovdje,most nisu radili komunisti nego radnici.Kakav tupan…..

  7. free piše:

    A što vi komunisti predstavljate, možda neku paralelnu vlast u gradu? U kojem biste vi to svojstvu trebali biti sutra na tehničkom pregledu?

  8. Petar piše:

    pa ni vrag da u gradskoj upravi znaju da je sutra tehnički pregled i da se bude moglo preko mosta, valjda im je javio prijatelj iz Radnika. Možda su se sad Nervo i Hrg sjetili i što se dešava sa Koprivničkom ulicom 🙂

  9. pero perić piše:

    čul sam da bu majdak otvoril u ime grada!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    navodno mu se hrg smiloval zbog izbora za mjesne odbore!!!!!!!!!!!!!!!!!

    1. Guliver piše:

      Hrg sutra nema pristupa do mosta, neka dođe ako hoće šlaprček v glavu, jer je jedino to zaslužio za sve kaj je radil oko toga mosta. Da a kak ste vi prošli na izborima u gradu za Gradske četvrti, koliko ste u gradu dobili više mandata nego 2010. godine, ha?

    2. TvTorba piše:

      Pazi da ti Majdak ne otvori spavaču sobu dok si ti naposlu, ja ga ne bih izazivao…

Komentari su zatvoreni.