‘Seljacima’ samo jedan mandat: Dio HSS-a optužuje Hrga za izborni debakl

Da smo prije nekoliko mjeseci Karamarku dali prazan list papira da napiše koliko nam sigurnih mjesta nudi siguran sam da bismo bolje prošlo nego sa sporazumom koji je Hrg sklopio s HDZ-om, rekao je jedan član vodstva stranke

Jedan od najvećih gubitnika nedjeljnih parlamentarnih izbora definitivno je HSS. Stranka je osvojila samo jedan mandat iako je u Domoljubnoj koalicija nakon HDZ-a definitivno najjača. Više mandata, čak tri, osvojio je oslabljeni HSP AS, a dva relativno slabi HSLS. Po jedan mandat kao i HSS osvojie su jedva funkcionirajuće stranke Hrast, BUZ i kršćanski demokrati Gorana Dodiga.

U dijelu HSS-a kao glavnog krivca označuju predsjednika stranke Branka Hrga, ali nitko od njih još ne želi javno istupiti.

– Da smo prije nekoliko mjeseci Karamarku dali prazan list papira da napiše koliko nam sigurnih mjesta nudi siguran sam da bismo bolje prošlo nego sa sporazumom koji je Hrg sklopio s HDZ-om, rekao je jedan član vodstva stranke.

Hrgu se posebno zamjera ponašanje u drugoj izbornoj jedinici (istočni Zagreb, Koprivnica, Križevci) gdje HSS ima daleko najjaču organizaciju. Iako je u toj jedinici Hrg imao sigurno drugo mjesto na listi Domoljubne koalicije on je od stranačkih organizacija tražio da se preferencijalno glasuje za njega, a ne za sedmoga, koprivničkog župana Darka Korena. Time je, smatraju kritičari, onemogućio stranci da dobije još jedan mandat.

Osim toga, u šestoj jedinici Stjepan Kožić iako na sigurnom četvrtom mjestu izgubio je mandat jer su ga preferencijalnim glasovima preskočila dvojica HDZ-ovaca. Neki u HSS-u smatraju da se ovdje radi o osveti HDZ-a zbog toga jer su morali pristati na ustupke kako bi HSS odustao od toga da u desetoj jedinici kao kandidata istakne Stipu Gabrića Jambu. Branko Hrg bio je jučer nedostupan za komentar. (NL)

20 godina CSF
Vezano
6 komentara
  1. Martina Vidmanić piše:

    Čini mi se da Hrga nitko vise ne preferira!

  2. Stevo Rumenjak piše:

    Hss je poslužio Karamarku da sad imamo sranja i zavrzlamu a od stotine ljudi osobno čujem iako je u HSS glasal je kontra jer nemože Hrg njega svstavat sa Karamarka za koga on nebi glasal niti mrtav a sad se zna zbog tog poteza sad da i ide samostalno sljedi ih sudbina Keruma i ostalih poštujem i pozdravljam poštene članove HSS-a i nisu oni krivi što ih neko blati

  3. Željko Ivanić piše:

    Kad se HSS pridružio KraDeZeu izgubio je svaku potporu sela i seljaka i nebi bilo čudno da HSS na sljedečim izborima nebude parlamentarna stranka..

  4. Mladen Križevci piše:

    🙂 ma taj hss je odavno trebao nestati,1 mandat , is kim se karamarko okruzio 🙂

    1. prigorec piše:

      Ma naravno…

  5. Robert Šimatović piše:

    Price da nema gos Hrga nebi bilo hssa..

Komentari su zatvoreni.