Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1464

Proslava 160 godina zborskog pjevanja u Križevcima (foto R.Matić)
Proslava 160 godina zborskog pjevanja u Križevcima (foto R.Matić)
Proslava 160 godina zborskog pjevanja u Križevcima (foto R.Matić)

U Temi Krugova počinjemo preslušavati tribinu koja je održana u sklopu 10. Culture Chock Festivala 7. ožujka 2014. godine koja još nikad nije objavljena, a povodom sjećanja na nedavno preminuloga redatelja Veljka Bulajića.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Izadora Moon izlazi na pozornicu: [Napola Vampirica, napola vila, ali potpuno jedinstvena!] Harriet Muncaster, u kutku za mlade Sjećanje vode Emmi Itärante, na odjelu beletristike Mreža šapata Chandler Baker, a na stručno-znanstvenom odjelu Permakultura u biovrtu: Održivo vrtlarenje iz mjeseca u mjesec Damiena Dekarza.

Na današnji datum rođeni su Thomas Gainsborough, Robert Owen, Roberto Bartini, George Lucas, Veljko Barbieri, Robert Zemeckis, Cate Blanchett i Mark Zuckerberg, uspješno je testirano prvo cjepivo protiv malih boginja, Lina Medina postala je najmlađa majka u povijesti, umrli su Lars Fredrik Nilson, Ljubo Babić, August Strindberg i Rita Hayworth.

U Vijestima Krugova govorimo o izložbi “Od boemstva do vječnosti”, o incidentu dvije starije klimatske prosvjednice, te da su traperice možda mnogo starije od Levija Straussa.

U Svemirskom kutku spominjemo godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualne događaje s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo nedavnu pojavu polarne svjetlosti u mnogim krajevima našeg planeta čak i tamo gdje se ne očekuje.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Franka Sinatre, te grupa Santana, Leb i sol, Cream, Talking Heads i Pink Floyd.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1464 na programu je Prigorskoga radija (96,6 MHz) u utorak, 14. svibnja od 18 sati do 19 sati i 30 minuta. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže.

Livestream

Vezano

Komentari su zatvoreni.