Auto-Info: Novi – Honda CR-V 2.0 Executive/AT


Treću generaciju Honde CR-V odlikuje nekoliko detalja. Prvo u oči upada karakteristična maska, koju niti jedan proizvođač nije kopirao. Tu je još i zakrivljen poklopac motora koji decentno pada na navedenu masku. Stražnji kraj je mišićav, a branici veliki. Dakle, po dizajnu CR-V je jedinstven u svom segmentu. Cjelokupni dojam bio bi još bolji kada bi serijski dolazio sa 18 inčnim naplatcima, jer 17 inčni koju su bili na testiranom modelu djeluju nekako sitno. Kako ne bi bio predmet raznih rasprava po forumima i sl., Honda je izbjegavala upotrebljavati futurističke elemente prilikom dizajniranja, tako da će CR-V zasigurno svima svidjeti.

Kako izvana, tako i iznutra. Unutrašnjost je već na prvi pogledergonomično dizajnirana, a kako smo kasnije i primijetili, vrlo funkcionalna i pregledna. Oku ugodna je i u po noći kada se upali plavo osvjetljenje. Na središnjoj konzoli odmah ćete primijetiti mjenjač koji je smješten odmah ispod komandi za automatski klima uređaj. Domišljato rješenje po uzoru na dostavna i monovolumen vozila. Kvaliteta korištenih materijala vrlo je dobra, a o završnoj obradi da ne pišemo… Prva liga! Sjedala su ugodno tvrda, dobrog profila tako da se ni u većim zavojima nećete odsklizati. Ugodnu poziciju za sjedenje nije teško postići pošto su sjedala podesiva u svim smjerovima. Suputnici na stražnjoj klupi će se ugodno iznenaditi kada vide da se i stražnji naslon može naginjati. Mjesta ima dovoljno i za vrlo dugačka putovanja. Kada smo već kod sjedala, valja napomenuti kako je vozačka pozicija povišena i stoga je preglednost optimalna, što je vrlo bitno za vožnju po gradskim gužvama. Ukoliko se uputite na autocestu, neće vam smetati buka, jer je razina buke unutar vozila na najnižem nivou upravo zbog upečatljivog dizajna (aerodinamika).

Iako većina misli kako u SUV vozila idu isključivo dizelaši, Honda je u testni primjerak stavila 2.0-litreni benzinski agregat snage 150 KS sa 192 Nm okretnog momenta. Za sve potrebe običnog vozača ovaj motor je dovoljan. Tako će navedeni agregat ubrzati 1555 KG teški SUV do 100 km/h za svega 12,2 sekunde, a ubrzanje će stati tek na 177 km/h. Pitate se što je s potrošnjom? S obzirom na veličinu vozila, potrošnja je dosta niska. Tako je na testu kombinirano iznosila svega 9,1 litara na 100 km.

Ovaj SUV se vozi kao običan automobil. Kada ste za upravljačem, jedino vas povišena pozicija podsjeća na terensko vozilo… Volan je vrlo direktan, i prilikom bržeg prolaženja kroz zavoje nećete osjetiti naginjanja jer je ovjes relativno tvrdo podešen. Upravo za krstarenje po asfaltiranim površinama. Automatski mjenjač uglađeno mijenja stupnjeve prijenosa. Jedino prilikom prestizanja, ukoliko hoćete prebaciti u nižu, morate gas stisnuti do kraja, ali doslovno! No, kada se na to naviknete, ni prestizanje neće biti nikakav problem. Honda CR-V posjeduje inteligentan 4wd sustav koji snagu prenosi na prednje kotače, ali to se mijenja ukoliko oni prokližu ili prilikom „sportske“ vožnje. Ukoliko sustav prepozna jedno od navedenog, onda se uključuje i pogon na stražnje kotače. Prebacivanje se vrši neprimjetno, a biti će od velike koristi po velikim uzbrdicama, zimi ili na terenu.

Više na Auto-Info.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.