(FOTO) Korak bliže prelasku pruge: Grad uspješno proveo treću fazu izgradnje nadvožnjaka

Završili su radovi na izgradnji spojne ceste u Ulici Ivana Gundulića u Križevcima kao trećoj fazi izgradnje denivelacije ceste D22 i željezničke pruge M201 odnosno nadvožnjaka preko željezničke pruge, za koju je bio zadužen Grad Križevci.

Vrijednost radova iznosila je 3 milijuna kuna, a radovi su uključili izgradnju nove oborinske odvodnje, pješačko-biciklističke staze, rekonstrukciju kolnika i postavljanje nove LED rasvjete. Ulicu su povodom završetka radova obišli gradonačelnik Mario Rajn i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimir Brunović te istaknuli zadovoljstvo što će, nakon 40 godina iščekivanja, Križevčanke i Križevčani te svi posjetitelji prometovati nesmetano novim nadvožnjakom, a ne kao do sada čekati na ulazu u grad na rampi dok vlak ne prođe.

Svi oni koji dolaze u naš grad imat će nesmetan ulaz u grad i jednu drugačiju vizuru grada budući da će cijelo ovo područje s izgradnjom nadvožnjaka, s kružnim tokom na križanju Tomislavove, Kiepachove i Gundulićeve ulice, s izgradnjom novog parka pored Željezničkog kolodvora te uređenog parkirališnog prostora, imati jedan sasvim novi, uređeni izgled na ponos svima nama,“ naglasio je gradonačelnik.

Investitor prve i druge faze radova na gradnji nadvožnjaka su Hrvatske ceste. Nakon što su uspješno montirani nosači, u tijeku je izvođenje armirano-betonske ploče nadvožnjaka te potom asfaltiranje i opremanje ceste.

Vezano
2 komentara
  1. nisammogelizdržati piše:

    jbte pa ti si trebal bit savjetnik u kampanji Filipoviću u Zagrebu…nakon tvoje aktivacije siguran sam da bi pobijedil u prvom krugu…e moj dragi Ivo nisi svjestan koliko si ovim komentarom, ustvari, pomogel gradonačelniku i pokazal kaj mu je alternativa…al to je za neku drugu priču koju ti nemreš skužiti……znaš onu Einsteinovu u veličini svemira i ljudskoj gluposti…?…i sad baš zbog toga bum u nedjelju otišel na glasanje iako mi prvotno to nije bila namjera jer mi je pun kufer politike i hrpe lažnih obećanja…a ovi tvoji za koje jesi, bez obzira tko oni bili, zbog ovak priglupog komentara bi te trebali izbacit iz stranke i zabraniti ti korištenje tipkovnice i interneta do kraja tvoje političke karijere…

  2. Ivo piše:

    Sorovac sebi prepisuje rezultate Vlade RH s kojima uopće ne surađuje. Izgradnja nadvožnjaku je stjecaj okolnosti i drug Rajn nema nikakvih zasluga. Jedino nije moga zaustaviti taj projekt, što je učinio u slučaju rekonstrukcije zgrade bivšeg Općinskog suda, danas ispostave Bjelovarskog suda, odbio potpisati sporazum s Ministarstvom uprave i pravosuđa i time grad oštetio s 15 milijuna kuna državnih sredstava.
    Križevcima ne treba gradonačelnik SOROSOV KOZMOPOLIT koji ne poštuje a kamoli surađuje s Vladom RH.

Komentari su zatvoreni.